U bent hier

Getuigenis Marika Meyskens

getuige1Marika is adjunct-hoofdverpleegkundige in WZC Vincenthof in Oostakker. Wij ontdekten wat haar elke dag opnieuw motiveert.

Wat voor werk doe je precies?

WZC Vincenthof is een woon- en zorgcentrum voor senioren. We bieden onze bewoners een menswaardige opvang en thuisvervangende woonsituatie. Hoe hulpbehoevend onze bewoners ook zijn: elke dag geven wij hen de verzorging die ze nodig hebben en zorgen we ervoor dat ze zo comfortabel mogelijk kunnen wonen.

Doe je je job graag?

Ja, ik geniet echt van het contact met de bewoners en collega’s waarmee ik werk. Omdat je elke dag dezelfde bewoners verzorgt, bouw je na enige tijd een hechte band met hen op. Dat is wat ik zo mooi vind aan deze job. Daarenboven hou ik van de huiselijke sfeer in WZC Vincenthof.

Wat heb je gestudeerd?

Voor ik in de zorgsector begon te werken heb ik enkele jaren in het onderwijs gestaan. Ik deed heel wat interims en dat werd ik na een tijdje wel wat beu. Nadien, intussen een 15-tal jaar geleden, behaalde ik via de VDAB het diploma A2-verpleegkunde.

Heb je een bijkomende opleiding gevolgd?

Op vraag van mijn werkgever WZC Vincenthof volgde ik de opleiding palliatief referent. Een 3-tal jaar geleden behaalde ik dankzij een brugprogramma mijn bachelor geriatrie en 2 jaar geleden behaalde ik de Bijzondere Beroepstitel geriatrie. Ik hoop in september dit jaar nog van start te kunnen gaan met de opleiding Management.

Ben je meteen na je studies aan de slag gegaan in de zorgsector?

Wel, ik had eigenlijk al een job te pakken in het WZC Vincenthof voordat ik afgestudeerd was. De zoektocht naar mijn droomjob verliep dus eigenlijk verbazend vlot!

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

Elke dag weet ik dat ik voor een nieuwe uitdaging sta. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is werken in een woonzorgcentrum helemaal niet saai. Het feit dat ik deels werk als adjunct en deels nog in de verzorging sta, is voor mij eigenlijk een ideale combinatie.

Ben je tevreden over je inkomen?

Sinds ik de brugopleiding volgde, is mijn inkomen gestegen. Ik heb zeker niet te klagen, ik verdien ongeveer 1900 à 1950 euro netto. Omdat ik pas afstudeerde op mijn 31ste, zorgde dat er destijds voor dat ik het loon kreeg van een 21-jarige. Nu op mijn 45ste zorgt dat ervoor dat ik minder verdien dan iemand die even oud is maar over een hogere anciënniteit beschikt.

Hoeveel uren werk je per week?

Onze werkweken bedragen 40 uren. We hebben wel elke maand 1 compensatiedag. Vanaf je 45ste mag je één dag extra in de maand opnemen. Vanaf je 50ste worden dat er twee en vanaf je 55ste zijn dat er drie.

Van welke extralegale voordelen geniet je?

Wij krijgen voor elke gewerkte dag maaltijdcheques. Tevens krijg ik als adjunct een functiepremie en voor mijn BBT ontvang ik jaarlijks een premie van -+ 3500 euro bruto.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Wij hebben jaarlijks 23 verlofdagen.