U bent hier

Getuigenis Sarfo Hanson

getuige1Sarfo is zorgkundige in het OCMW in Zaventem. Zorgen voor hulpbehoevenden ziet hij als zijn plicht.

Wat voor werk doe je precies?

Ik ben zorgkundige in Rustoord Trappeniers in Zaventem. Dat houdt in dat ik mensen dagelijks help met hun persoonlijke verzorging. Ik was hen ’s ochtends, kleed hen aan, geef hen de nodige medicatie, help hen met eten, …

Doe je je job graag?

Zeker en vast. Ik hecht er erg veel belang aan om mensen de hulp te geven die ze nodig hebben. Ik zie het als mijn plicht, niet echt als mijn job. Ik hoop, net als mijn patiënten, dat ik later ook op hulp kan rekenenen wanneer ik het nodig heb.

Heb je een bijkomende opleiding gevolgd?

Ik volgde een opleiding bij de VBAB tot Verzorgende/Zorgkundige van één jaar. In deze opleiding zijn langere stageperiodes voorzien: telkens in de thuiszorg, een ziekenhuis of een instelling voor bejaarden.

Via de RDB kreeg ik een vooropleiding Nederlands, aangepast aan de sociale sector en gericht op beroepen in de zorgsector.

Ben je meteen na je studies aan de slag gegaan in de zorgsector?

Een maand nadat ik mijn diploma Zorgkundige behaalde, dat was in oktober 2010, kreeg ik een voltijdse baan aangeboden in Rustoord Trappeniers in Zaventem.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

Het werk dat ik doe, komt vanuit mijn hart, niet vanuit mijn hoofd. Dat is voor mij erg belangrijk. Ik haal veel voldoening uit mijn job. Ik weet dat mijn job het verschil maakt, dat wat ik doe nuttig is. Ik geniet van het vertrouwen dat mijn patiënten mij geven, dat geeft mij de energie om er elke dag weer voor te gaan.

Ben je tevreden over je inkomen?

Ja, ik heb zeker niet te klagen. Ik verdien 1600€ per maand en daarmee kom ik toe, dat is voor mij het belangrijkste.

Hoeveel uren werk je per week?

Onze werkweken bedragen 38 uren.

Van welke extralegale voordelen geniet je?

Wij krijgen elke dag maaltijdcheques.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Ik heb jaarlijks 20 verlofdagen.