U bent hier

Doelgroepvermindering voor je werkgever als je jonger bent dan 25

jongere die in aanmerking komt voor RSZ-korting
© Shutterstock

Ben je jonger dan 25 en heb je geen diploma hoger onderwijs? Dan moet je werkgever gedurende twee jaar minder RSZ voor je betalen. We leggen uit wat en hoe.

Aan welke voorwaarden moet ik beantwoorden zodat mijn werkgever een doelgroepvermindering kan krijgen?

Ben je jonger dan 25 en heb je geen diploma hoger onderwijs? Dan komt je werkgever in aanmerking voor een doelgroepvermindering als je aan deze voorwaarden voldoet:

  • Je werkt in een bedrijf dat in het Vlaamse gewest ligt.
  • Je bent jonger dan 25 jaar.   
  • Je bent laaggeschoold of middengeschoold.
    • Laaggeschoold betekent dat je geen diploma secundair onderwijs hebt of geen getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs. 
    • Middengeschoold betekent dat je hoogstens een diploma secundair onderwijs hebt of een getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs. 
  • ​Je hebt een account aangemaakt voor Mijn loopbaan.

Wat als ik nog geen account heb aangemaakt voor Mijn loopbaan?

Heb je nog geen account voor Mijn loopbaan? Maak alvast een account aan. Zo kan de werkgever die jou aanwerft een doelgroepvermindering aanvragen.

Vul de gevraagde gegevens in en kies bij 'Inschrijven bij VDAB als werkzoekende' voor de optie 'Nee, ik wil mij enkel registreren voor Mijn loopbaan om ervoor te zorgen dat mijn werkgever een RSZ-korting kan aanvragen'.

Waar vind ik meer info over de doelgroepvermindering? 

Interessante tip

Vermeld in je cv dat je in aanmerking komt voor de doelgroepvermindering voor jongeren. Verwijs naar onze info voor werkgevers op werkgevers.vdab.be/doelgroepvermindering/jongere.