Trends en cijfers

Werkzoekenden zonder werk

-16,0%

Werkzoekendenbericht december 2021

Aantal vacatures

In de kijker: nieuwe werkzoekendenindeling vanaf juli 2021

Arvastat

VDAB introduceert een volledig nieuw werkzoekendenbericht en een vernieuwde versie van onze interactieve toepassing Arvastat waarmee je snel en eenvoudig statistieken over het aantal bij VDAB ingeschreven klanten en de vacatures kan raadplegen. We focussen vanaf nu op een ruimere doelgroep, namelijk alle ca. 300.000 burgers die zijn ingeschreven bij VDAB. Want VDAB is er niet enkel voor werkzoekenden zonder werk, maar ook voor werkenden, studenten en anderen. De werkzoekenden zonder werk worden ingedeeld in drie groepen: 'in bemiddeling', 'in opleiding of voortraject' en 'niet inzetbaar op lange termijn'.

In Arvastat zijn er tijdreeksen beschikbaar volgens de nieuwe indeling vanaf 2007. Informatie over profielkenmerken en de werkzoekendengraad kan je nog steeds opvragen tot op gemeenteniveau. Maandelijks belichten we de dynamiek tussen de verschillende groepen en de belangrijkste evoluties in hun profielkenmerken in het werkzoekendenbericht.

Meer informatie:

Ook interessant

  • Heb je ook interesse in cijfers over aanverwante onderwerpen zoals bevolking, werkgelegenheid,...? Raadpleeg dan de website van onze collega's van het Steunpunt Werk.
  • Ontdek hoe je onze arbeidsmarktcijfers correct kan interpreteren.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe publicaties van onze Studiedienst?

Dat kan! Abonneer je gratis en ontvang via mail de werkloosheids- en werkaanbodberichten, VDAB ontcijfert en andere interessante arbeidsmarktinfo.

Abonneer je gratis