Recentste artikels

sportieve bedrijfscultuur

Sportieve bedrijfscultuur

Kinesist Lieven Maesschalck pleit in zijn boek ‘Move’ om ‘bewegen’ in te bedden in de bedrijfscultuur. Diether en Thomas werken bij zo’n sportief bedrijf en getuigen vol vuur.

sollicitatiebrief

Wat rekruteerders niet graag lezen

Staat in je sollicitatiebrief dat je een teamplayer bent? Daarmee scoor je weinig punten. Zeker als de anderen dit ook claimen. We verzamelden de belangrijkste valkuilen en geven tips.

eenzaam op het werk

Eenzaam op het werk

Als je weinig contact hebt met je collega’s, bestaat de kans dat je je eenzaam voelt op het werk. We leggen uit wat de oorzaken en gevolgen zijn, en wat je er kan aan doen.

succesvol leiderschap

Succesvol leiderschap

Hoe word je een succesvol leider? Door de gangbare wijsheden los te laten en tegen de stroom in te gaan, aldus business expert Geoffrey James. Hij geeft vijf tips.

Fillipijnen

Wonen en werken op de Filipijnen

Nico verhuisde vorig jaar naar de Filipijnen. Is dit tropisch paradijs zijn eindbestemming? Misschien wel! Nico: “Het gaat snel, ik ben nog maar net gesetteld en kreeg al groot nieuws.” 

toxisch

Guido: toxisch

Alles is tegenwoordig toxisch. Toxische relaties, leiderschap, management... De vraag is hoe je kan vermijden dat er zo’n label op je geplakt wordt. Op dat vlak heb ik slecht nieuws: dat kan je niet.

Meest gelezen

1.

Knelpuntberoepen

Met 188 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst van 2020 kent 21 nieuwkomers: van belastingcontroleur tot patissier.

2.

Versier een vakantiejob

Een studentenjob is de ideale manier om wat extra zakgeld op te strijken tijdens de vakantie. Tien tips om deze zomer een goede studentenjob te vinden.

3.

Passende job

Heb je geen idee welke jobs bij je talenten en persoonlijkheid passen? Vijf tips.

Vrouw met een ster

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Meer artikels

dieet

Digitaal dieet

Het is vastentijd. Tegenwoordig geven we steeds meer een eigen invulling aan deze periode. Geen alcohol in februari, 40 dagen zonder vlees of wat dacht je van een digitaal dieet?

ChatGPT

Solliciteren met ChatGPT

Hoe kan de digitale assistent ChatGPT je helpen om te solliciteren? En wat zijn de valkuilen? We vroegen het aan Tine Draeck, sollicitatiecoach bij VDAB.

dromen

Dromen over het werk

Je hebt een belangrijke meeting en kan de vergaderruimte niet vinden. Als je er na eindeloze omzwervingen arriveert, merk je dat je naakt bent. Droom je ook soms over het werk?

baas

Wat je baas haat aan jou

Het is onder collega's ‘bon ton’ om op de baas te kappen. Verdiend uiteraard, maar heb je er al eens bij stilgestaan dat je baas sommige van jouw gewoonten ook onuitstaanbaar vindt?

thailand

Wonen en werken in Thailand

Aan de rand van een groot nationaal park bouwden Joan en zijn vrouw hun eigen paradijs. “Soms trek ik met onze gasten door de jungle, op zoek naar wilde olifanten.”

gekwaak

Steven: gekwaak

Op een conferentie hoorde ik de slogan: "In deze onzekere tijden, moeten we elkaar vertrouwen!" 't Is kikkertijd: veel gekwaak in de poel maar vooral veel dode kikkers voor de poel.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.