Recentste artikels

geluk

Zelf geluksstofjes kweken

Heb je regelmatig last van lusteloosheid, vermoeidheid, geheugen- en concentratieverlies? Misschien kamp je met een dopaminetekort. Het goede nieuws? Dopamine kan je zelf aanmaken.

vakantie

Vakantiegeld

De zomervakantie staat voor de deur. En dat betekent voor veel mensen ook: vakantiegeld. Wanneer heb je recht op vakantiegeld? En hoeveel krijg je?

nacht

Wat na een korte nacht?

Een zwoele zomeravond. Je zit op een terras en de witte wijn smaakt goddelijk. Voor je het beseft, is het ver na middernacht. Enkele uren later, sleep je je naar het werk. Herkenbaar? 

ongewenst gedrag

Reageren op ongewenst gedrag

Wat als je getuige bent van ongewenst gedrag. Durf jij dan reageren? Volgens expert Stijn Tondeur maak je zelfs met een kleine reactie een groot verschil.

brazilië

Wonen en werken in Brazilië

Antonet verhuisde van het landelijke Arendonk naar de miljoenenstad São Paulo. Zo’n grote stap was best moeilijk in het begin. Maar meer dan 46 jaar later woont ze nog altijd in Brazilië.

school

Tim: micromanagen

Vroeger op school was 'genoeg' goed genoeg voor me. Wat een verschil met de dag van vandaag. Als ondernemer probeer ik elke dag dingen beter te maken. Ik zet de grote lijnen uit en schaaf ook de details bij.

Meest gelezen

1.

Knelpuntberoepen

Met 188 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst van 2020 kent 21 nieuwkomers: van belastingcontroleur tot patissier.

2.

Versier een vakantiejob

Een studentenjob is de ideale manier om wat extra zakgeld op te strijken tijdens de vakantie. Tien tips om deze zomer een goede studentenjob te vinden.

3.

Passende job

Heb je geen idee welke jobs bij je talenten en persoonlijkheid passen? Vijf tips.

Vrouw met een ster

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Meer artikels

sportieve bedrijfscultuur

Sportieve bedrijfscultuur

Kinesist Lieven Maesschalck pleit in zijn boek ‘Move’ om ‘bewegen’ in te bedden in de bedrijfscultuur. Diether en Thomas werken bij zo’n sportief bedrijf en getuigen vol vuur.

sollicitatiebrief

Wat rekruteerders niet graag lezen

Staat in je sollicitatiebrief dat je een teamplayer bent? Daarmee scoor je weinig punten. Zeker als de anderen dit ook claimen. We verzamelden de belangrijkste valkuilen en geven tips.

eenzaam op het werk

Eenzaam op het werk

Als je weinig contact hebt met je collega’s, bestaat de kans dat je je eenzaam voelt op het werk. We leggen uit wat de oorzaken en gevolgen zijn, en wat je er kan aan doen.

succesvol leiderschap

Succesvol leiderschap

Hoe word je een succesvol leider? Door de gangbare wijsheden los te laten en tegen de stroom in te gaan, aldus business expert Geoffrey James. Hij geeft vijf tips.

Fillipijnen

Wonen en werken op de Filipijnen

Nico verhuisde vorig jaar naar de Filipijnen. Is dit tropisch paradijs zijn eindbestemming? Misschien wel! Nico: “Het gaat snel, ik ben nog maar net gesetteld en kreeg al groot nieuws.” 

toxisch

Guido: toxisch

Alles is tegenwoordig toxisch. Toxische relaties, leiderschap, management... De vraag is hoe je kan vermijden dat er zo’n label op je geplakt wordt. Op dat vlak heb ik slecht nieuws: dat kan je niet.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.