Recentste artikels

vakantie

Vakantiegeld

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld. Wanneer heb je er recht op? En hoeveel krijg je? We maken je wegwijs.

solliciteren

Sollicitatietips van werkgevers

De VDAB-sollicitatiecoaches vroegen 100 werkgevers wat ze belangrijk vinden in een cv, brief en gesprek. “Taalfouten in een brief of cv zijn een absolute dealbreaker!”
 

discussiëren op het werk

Discussiëren op het werk

Discussiëren is een belangrijke soft skill. Zo vermijd je dat een meningsverschil ontaardt in een conflict. 6 vuistregels voor een geslaagde discussie.

nieuwe job

Schitter in je nieuwe job

Een nieuwe baan? Dat is altijd een beetje spannend. Je wil indruk maken en tonen wat je waard bent. Met onze tips overleef je de eerste weken zonder kleerscheuren.

wonen en werken in amsterdam

Wonen en werken in Nederland

Cato geeft les in een internationale school in Amsterdam. “Vreemd genoeg was de taal een aanpassing. Sommige woorden hebben hier een andere betekenis." 

Kinderwens

Tess: cheques of kinderen?

Of ik kinderen wou, vroeg ze. We hadden het net over maaltijdcheques en een fietsvergoeding gehad. Dit was voor haar blijkbaar een logische vraag tijdens een sollicitatiegesprek.

Meest gelezen

1.

Je droomjob

Reageer je op zoveel mogelijk vacatures? Niet doen. Je solliciteert beter enkel voor jobs die bij je passen. Hoe weet je welke dat zijn? Negen tips.

2.

ADHD op de werkvloer

Bij de term ADHD, denk je wellicht spontaan aan een erg druk kind. En niet aan die collega die vaak z’n deadlines mist...

3.

Toxisch leiderschap

Anna was dolgelukkig met haar eerste job, maar merkte snel dat er iets mis was. “Mijn baas vertelde vreselijke dingen over mijn collega’s, terwijl ze me net heel sympathiek leken.” 

Vrouw met een ster

Meer artikels

hond

Nutteloze sollicitatievragen

"Vergelijk jezelf met een dier." Leuk bedacht, maar wat leer je ervan als werkgever? Je komt hooguit te weten dat je kandidaat ‘zo trouw is als een hond’. Sommige vragen laat je beter vallen.

luieren loont

Luieren loont

Dagdromen, een warm bad nemen, naar Nonkels kijken… Volgens neuropsychiater Theo Compernolle is het belangrijk om je denkend brein geregeld rust te gunnen. 

adem

Adem!

Ademen is hip. Op internet struikel je over de ademhalingsoefeningen en apps. Meditatiebegeleidster Lien: "Mijn moeder van 86 vond het onzin. Nu is zelfs zij overtuigd.”

bediende

Verbeter je talenkennis

Volgens een onderzoek van hr-dienstverlener Bright Plus neemt de talenkennis af van de bedienden op de Belgische arbeidsmarkt. Nochtans is een goede talenkennis belangrijk.

parijs

Wonen en werken in Frankrijk

De liefde bracht Jacintha naar Parijs. “Er schuilt een filosoof in elke Fransman. Literaire uitweidingen over alledaagse bezigheden zijn hier gewoon.”

vulniskar

Guido: purpose

Wat is er verkeerd aan een job doen voor het geld? 'An honest job for an honest pay.’ Zou het kunnen dat we ons het hoofd laten gek maken met dat streven naar gelukzaligheid? 

 

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.