Recentste artikels

werkgeluk

Zo maak je je medewerkers gelukkig

Dajo De Prins begeleidt bedrijven die het werkgeluk van hun medewerkers willen vergroten. “Als werkgever heb je hiervoor de hefboom in handen.”

Doha

Wonen en werken in Qatar

Het WK voetbal. Je kan er de laatste weken niet omheen. Evi is er al langer mee bezig. Ze helpt mee aan dit sportevenement en woont al meer dan een jaar in Doha.

twijfel

Twijfels na een sollicitatie

Heb je een slecht gevoel na je gesprek, dan denk je beter twee keer na voor je ja zegt. Laura: "De directeur vroeg me: 'Sport jij ook of heb je daar geen tijd voor met je kind?'”

Dajo

Werkgeluk

Dajo De Prins begeleidt medewerkers om gelukkiger te worden in hun job. Hij gebruikt hiervoor geen klassieke gelukstrucjes, maar inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

fout maken

Fout opbiechten

Sommige flaters hebben grote gevolgen. Je kan er bijvoorbeeld klanten door verliezen of je bedrijf een financiële klap bezorgen. Maakte je een ernstige fout op je werk? Enkele tips.

tekst beoordelen

Guido: broodschrijven

Soms schrijf ik teksten voor grote organisaties. Dat maakt me altijd wat zenuwachtig. Je weet dat iedereen een oordeel gaat geven. Vaak gaan de suggesties lijnrecht tegen elkaar in!

Meest gelezen

1.

Eindejaarspremie? Check!

Een eindejaarspremie of ‘dertiende maand’ is voor veel werknemers een geschenk uit de hemel. Wanneer heb je er recht op en hoeveel bedraagt ze? 

2.

3.

Troost tussen collega's

"Huilen doe je maar in de pauze." Dat kreeg een vader te horen op het werk nadat zijn zoon verongelukt was.

Vrouw met een ster

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Meer artikels

koud

Koud op het werk

Veel bedrijven zetten deze winter de verwarming op 19 graden om hoge energiekosten te vermijden. Begin je al te rillen van het idee? We verzamelden vijf tips voor koukleumen.

dubai

Wonen en werken in Dubai

Droom je even mee? Van een luxueuze stad in het Midden-Oosten. Een heerlijk diner bij zonsondergang. En een sterrenhemel boven de woestijn. Voor Jeroen is dit realiteit.

delegeren

Leren delegeren

Overbelast als manager? Delegeer. Zo creëer je lucht en licht in je takenpakket, en krijg je een gemotiveerd team. Katia: "Ik dacht vroeger: wat ik zelf doe, doe ik beter."

fietsen

Iedereen op de fiets

Een op drie Belgen fietst regelmatig naar het werk. Lea: "Intussen weet ik dat ik best zelf naar de lucht kijk om te beslissen of ik mijn fiets van stal haal. De weerapps zijn soms liegebeesten."

netwerken

Online netwerken

Een goed netwerk kan deuren openen voor je carrière. De dag van vandaag hoef je daarvoor geen netwerkavonden en recepties meer af te schuimen. Het kan gewoon online. 

mama

Tim: management mama

Toen ik met gezondheidsproblemen kampte, vroeg mijn mama: "Zou je niet wat minder sporten en minder concerten bijwonen?" Met geen woord repte ze over minder hard werken.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.