Recentste artikels

werken

Guido: ssst, hier wordt gewerkt…

Je hoort nogal wat nieuwe begrippen. FIRE (financially independent, retire early), the Great Resignation (over de golf ontslagen na covid). En nu is er ook ‘quiet quitting’. Ik begrijp het niet...

 

waarom wil je bij ons werken?

Waarom bij ons?

‘Waarom wil je bij ons werken?’ is een populaire sollicitatievraag. Wat willen werkgevers ermee te weten komen? En hoe blaas je ze omver met je antwoord? We vroegen het aan Securitas en de CM.

stage

Van stage naar vast contract

Met een stage kan je een eerste praktijkervaring opdoen, maar het is ook een mogelijke opstap naar een vast contract. Vijf tips om je stage om te zetten in een job.

baggerschip

Wonen en werken op zee

Olivier vaart de wereld rond op een baggerschip. Momenteel spuit hij een strand op in Brazilië. “Heel bijzonder is de ‘evenaarsdoop’. Daar kijken we al van bij ons vertrek naar uit.”

gefrustreerd

Zeven e-mailergernissen

E-mail. Vaak ontegensprekelijk handig. Soms oeverloos irritant. Waaraan we ons ergeren? Heel wat, zo blijkt. Adel: “Ik haat mails met een grote groep ontvangers in het 'aan'-veld.”

eerste job

Zo vind je je eerste job

Klaar met studeren en genoten van je vakantie? Dan is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: je eerste job. Hoe vind je snel een leuke baan? Onze sollicitatiecoaches geven tien tips. 

Meest gelezen

1.

Welk type ben jij?

Wil je weten waarom je de dingen doet zoals je ze doet, en wat je sterktes en zwaktes zijn op het vlak van werk en relaties? Doe de gratis test op 16personalities.com.

2.

Bijverdienen met een flexi-job

Met een flexi-job klus je bij zonder extra belastingen te betalen. Michael: “Ik werk als banketkelner om mijn reizen te bekostigen."

3.

Perfecte afscheidsspeech

Moet je een speech geven voor een collega die op pensioen gaat? Overheidsmanager Veerle geeft zes tips. "Mijn uitgangspunt? De persoon nog een laatste keer laten schitteren."

Vrouw met een ster

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Meer artikels

kapers

Steven: kapers zijn geen kappertjes

Willy, een oude visserskapitein, gaf me een boek cadeau over het leven van de kapers in de 17de eeuw. Wist je dat kapers de toestemming kregen van hogerhand om schepen te beroven?"

nieuwe job

Eerste weken in een nieuwe job

Starten in een nieuwe job is niet evident. We vonden drie moedige mensen die het afgelopen jaar van werk veranderden. Liesje: “De eerste weken heb ik een paar keer gehuild ‘s avonds.”

slaaf e-mail

Slaaf van je mailbox

Lees je meteen elke mail die binnenkomt? Onderbreek je je taak om mails te beantwoorden? Vijf tips om te voorkomen dat je mailbox je werkdag beheerst.

ladder

Promotie? Nee, dank je!

Een promotie klinkt aantrekkelijk, maar toch denk je beter twee keer na voor je ja zegt. Steven: “Ik heb geweigerd want ik wou geen marionet worden van het systeem.”

suriname

Wonen en werken in Suriname

Juffrouw Eva nam vorig jaar afscheid van haar leerlingen in de lagere school. Haar plan? Een jaar lesgeven in Suriname. En ontdekken hoe het leven is aan de andere kant van de wereld.

koers

Guido: Tour de France

Het is koers. Heerlijk. Niet omdat ik zwijmel van bewondering voor de sportieve prestaties en ploegtactieken. Verre van. Het is gewoon een fantastisch alibi om te zondigen. 

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.