Recentste artikels

kapers

Steven: kapers zijn geen kappertjes

Willy, een oude visserskapitein, gaf me een boek cadeau over het leven van de kapers in de 17de eeuw. Wist je dat kapers de toestemming kregen van hogerhand om schepen te beroven?"

nieuwe job

Eerste weken in een nieuwe job

Starten in een nieuwe job is niet evident. We vonden drie moedige mensen die het afgelopen jaar van werk veranderden. Liesje: “De eerste weken heb ik een paar keer gehuild ‘s avonds.”

slaaf e-mail

Slaaf van je mailbox

Lees je meteen elke mail die binnenkomt? Onderbreek je je taak om mails te beantwoorden? Vijf tips om te voorkomen dat je mailbox je werkdag beheerst.

ladder

Promotie? Nee, dank je!

Een promotie klinkt aantrekkelijk, maar toch denk je beter twee keer na voor je ja zegt. Steven: “Ik heb geweigerd want ik wou geen marionet worden van het systeem.”

weer naar school

Weer studeren

Ben je werkloos en zou je graag opnieuw studeren? Behaal gratis je diploma via VDAB, en verhoog je kansen op werk aanzienlijk. Van leerkracht tot bouwkundig tekenaar. 

suriname

Wonen en werken in Suriname

Juffrouw Eva nam vorig jaar afscheid van haar leerlingen in de lagere school. Haar plan? Een jaar lesgeven in Suriname. En ontdekken hoe het leven is aan de andere kant van de wereld.

Meest gelezen

1.

Jobstudent en ziek: wat nu?

Word je als jobstudent ziek of krijg je een ongeval, dan blijf je in bepaalde gevallen je loon ontvangen. Securex legt uit wat en hoe.

2.

3.

Je zwakke eigenschappen

Hoe antwoord je als een werkgever tijdens een sollicitatiegesprek polst naar je minder goede eigenschappen?

Vrouw met een ster

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Of volg ons op social media

Meer artikels

koers

Guido: Tour de France

Het is koers. Heerlijk. Niet omdat ik zwijmel van bewondering voor de sportieve prestaties en ploegtactieken. Verre van. Het is gewoon een fantastisch alibi om te zondigen. 

zomerdip

Zomerdip op kantoor

Tijdens de zomer is het rustiger op het werk. Merk je dat je te weinig te doen hebt en regelmatig zit te niksen? Geen leuk gevoel. Grijp de rust aan om nuttige dingen te doen.

rekruteren in de zomer

Rekruteren in de vakantie

Veel bedrijven doen het de komende weken rustig aan als het op rekruteren aankomt. Is dit wel een goed idee? Vijf goede redenen om tijdens de vakantie wel aan te werven.

pas van school

Pas van school? Schrijf je in!

Heb je je diploma behaald? Proficiat! Voor je aan je vakantie begint, moet je wel nog iets regelen: schrijf je zo snel mogelijk in bij VDAB als werkzoekende. We geven tekst en uitleg.

filippijnse meisjes

Wonen en werken in de Filipijnen

Jean kan een boek schrijven over zijn leven. Van rockmuzikant in Oostende tot assistent van internationale artiesten. Nu geniet hij van eenvoud en rust in de Filipijnen. 

schoolverlatersrapport

Diploma opent nog altijd deuren

We volgden meer dan 60.000 pas afgestudeerde jongeren een jaar lang in hun zoektocht naar werk. Wat blijkt? Jongeren vinden sneller werk dan ooit. Zeker zij die een diploma hebben.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.