Recentste artikels

Geboorteverlof

Meer geboorteverlof

Is je partner bevallen, dan heb je voortaan recht op 20 dagen verlof. Matteo: Wellicht wordt het in het begin 'overleven’. Hopelijk hebben we dankzij m'n verlof ook tijd om te genieten." 

Kunst op het werk

Kunst op het werk

Heeft je kantoor te weinig kleur en karakter? Via Kunst in Huis kan je kunstwerken huren tegen een voordelige prijs. Steven: "Ik ben fan. Alleen laat mijn baas het voorlopig afweten."

nachtwerk

Klaar met de nacht? Slaapwel!

Bijna 1 op 5 werknemers in Vlaanderen werkt ‘s avonds of 's nachts. Maar ons lichaam is niet gemaakt voor dit werkritme. Daarom is zelfzorg belangrijk voor nachtwerkers.

lift

Dansen in de lift

In de lift staart iedereen naar de grond of het plafond. En telkens wanneer iemand instapt, begint er een georchestreerde dans. Waarom gedragen we ons zo vreemd?

thailand

Wonen en werken in Thailand

Trek je sportschoenen maar aan. Voor een tocht langs groene bergflanken en rijstvelden tot in de jungle. Bram getuigt over zijn hobby trailrunning en zijn leven in Thailand.

Guido

Guido's gedacht: opa

Mijn allereerste kleindochter is geboren. Paula! Een wolk van een kind, met een mooi gezichtje, schattige knuistjes. Om in te bijten, zo mooi. Het mooiste kleinkind ever, tot nu toe.

Meest gelezen

1.

Werkgeluk

Dajo De Prins begeleidt medewerkers om gelukkiger te worden in hun job. Hij gebruikt hiervoor geen klassieke gelukstrucjes, maar inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

2.

Perfecte afscheidsspeech

Moet je een speech geven voor een collega die op pensioen gaat? Overheidsmanager Veerle geeft zes tips. "Mijn uitgangspunt? De persoon nog een laatste keer laten schitteren."

3.

ADHD op de werkvloer

Bij de term ADHD, denk je wellicht spontaan aan een erg druk kind. En niet aan die collega die vaak z’n deadlines mist...

Vrouw met een ster

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Meer artikels

opstaan

Opstaan!

Vind jij het ook zo moeilijk om tijdens de winter fris en fruitig uit je bed te rollen? Je bent niet alleen. De duisternis en koude verleiden de meest overtuigde ochtendmens tot eindeloos snoozen. 

knelpuntberoep

Knelpuntberoepen

Met 234 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst kent weer heel wat nieuwkomers, van podiumtechnicus over maatschappelijk werker tot keukenmedewerker.

toxisch gedrag

Toxisch leiderschap

Anna was dolgelukkig met haar eerste job, maar merkte snel dat er iets mis was. “Mijn baas vertelde vreselijke dingen over mijn collega’s, terwijl ze me net heel sympathiek leken.” 

Wonen en werken in Frankrijk

Wonen en werken in Frankrijk

Isabelle trok enkele maanden naar Frankrijk. Daar leerde ze de rijke Franse cultuur kennen én zichzelf. “In België help ik anderstaligen aan een job. Nu weet ik hoe ze zich voelen.”

lunch

Tim: tongtwisten

‘Jij hebt nogal een 'jobke': gaan lunchen, wat vergaderen en voor de rest moet iedereen naar jou luisteren!’ Dat zeggen mijn vrienden als ze de draak steken met m'n verantwoordelijkheden. 

werkblunders

Werkblunders

Gênante situaties op het werk. Iedereen kent ze, maar niemand bekent ze graag. We vonden vier moedige werknemers die ons hun grootste blunders toevertrouwden.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.