Recentste artikels

emotie-eten

Emotie-eten

Grijp je vaak impulsief naar eten tijdens het werken? Niet omdat je honger hebt, maar als troost, beloning of afleiding? Tips om komaf te maken met emotie-eten. 

introvert

Zeg eens iets

Vond je het als kind verschrikkelijk om een spreekbeurt te geven? En klapte je dicht als de juf je onverwacht een vraag stelde? Dan is de kans groot dat je introvert bent.

overheid

Overheid of privé?

Werken bij de overheid of een job in de privésector. Wat is de beste keuze? Eva en Lotte hebben ervaring in beide werelden en geven hun ongezouten mening.

promotie

Zo word je zichtbaar

Wil je dat jouw baas aan je denkt bij een promotie of salarisverhoging? Dan is het belangrijk om uit te pakken met je successen. Negen tips om zichtbaar te worden.

 

tim poetsen

Tim: duivelse details

Mijn favoriete bassist Michel De Coster van De Mens heeft een boek geschreven over leiderschap. Hoofdstuk drie gaat over de stelling dat een goede leider zich niet bezighoudt met details.

thailand

Wonen en werken in Thailand

Steven pendelt al enkele jaren tussen Hongkong en Thailand en verloor er z’n hart. En ook bijna een been. “Als je langs een oprit wandelt in Thailand, riskeer je een hondenbeet in je kuiten."

Meest gelezen

1.

Solliciteren met ChatGPT

Hoe kan de digitale assistent ChatGPT je helpen om te solliciteren? En wat zijn de valkuilen? We vroegen het aan Tine Draeck, sollicitatiecoach bij VDAB.

2.

ADHD op de werkvloer

Bij de term ADHD, denk je wellicht spontaan aan een erg druk kind. En niet aan die collega die vaak z’n deadlines mist...

3.

Twijfels na een sollicitatie

Heb je een slecht gevoel na je gesprek, dan denk je beter twee keer na voor je ja zegt. Laura: "De directeur vroeg me: 'Sport jij ook of heb je daar geen tijd voor met je kind?'”

Vrouw met een ster

Meer artikels

menopauze

Menopauze op het werk

Ans getuigt: “Tijdens vergaderingen kreeg ik de ene opvlieger na de andere. Het zweet stroomde over mijn lijf en gezicht. Het enige dat ik kon doen was blijven ademen.”

leerkracht

Gratis opleiding leerkracht

Julie en Tara droomden ervan om les te geven. Na een loopbaan in de privé, klopten ze aan bij VDAB om zich om te scholen. Julie: “Als juriste kon ik maar een stukje van mezelf tonen.” 

eerste job

Zo vind je je eerste job

Klaar met studeren en genoten van je vakantie? Dan is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: je eerste job. Hoe vind je snel een leuke baan? Onze sollicitatiecoaches geven tien tips. 

welkom

LHBTQIA+ op de werkvloer

Discriminatie op de werkvloer op basis van seksualiteit en genderidentiteit, komt nog steeds voor. Als werkgever kan je de drempels voor LHBTQIA+-medewerkers wegwerken. 

mainz

Wonen en werken in Duitsland

Om vlot te kunnen communiceren met de familie en vrienden van z'n Duitse vrouw, ging Tom werken in Mainz. “Mijn Duits reikte niet verder dan: Wienerschnitzel, was ist denn das?” 

terrasjesweer

Guido: 't is niet moeilijk

Terrasjesweer. Heerlijk genieten met een drankje. Als je ’t tenminste krijgt. Heb je ook zo’n hekel aan dat eerste kwartier waarbij je probeert de aandacht te trekken van het personeel?

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.