Vraag de terugbetaling aan van je arbeidsgereedschap en -kleding

Heb je het recht gekregen op een tegemoetkoming in je arbeidsgereedschap of -kleding? Dan moet je nu nog de terugbetaling zelf aanvragen. We leggen uit hoe je dit doet.

  Vul het aanvraagformulier in

  Vul ons online aanvraagformulier in. Zo hoef je je persoonsgegevens niet zelf in te vullen en kan je de status van je aanvraag opvolgen.

  Lukt het niet om je aanvraag online te doen? Vul dit aanvraagformulier in, print het, onderteken het, scan het en mail het naar ons.

  Opgelet:

  Hulp nodig? Contacteer een expert (zie onder).

  Bezorg ons je offerte

  Vraag een offerte aan de winkel of leverancier waar je het arbeidsgereedschap of de -kleding gaat aankopen en bezorg ze ons.

  Opgelet: 

  • Vraag je een op maat gemaakte bureaustoel aan? Bezorg ons dan ook het ingevulde document standaardattest stoel
  • Vraag je voor het eerst orthopedische veiligheidsschoenen aan? Bezorg ons dan ook:
   • een betalingsbewijs van de mutualiteit waaruit blijkt dat zij minder dan een jaar geleden een paar gewone orthopedische schoenen hebben terugbetaald en
   • een kopie uit het arbeidsreglement of huishoudelijk reglement waaruit blijkt dat veiligheidsschoenen verplicht zijn in je job. 
  • Vraag je opnieuw orthopedische veiligheidsschoenen aan? Bezorg ons dan ook:
   • een betalingsbewijs van de mutualiteit waaruit blijkt dat zij minder dan een jaar geleden een paar gewone orthopedische schoenen hebben terugbetaald,
   • een foto van de slijtage van je oude schoenen waarop de productiedatum duidelijk zichtbaar is (vind je op de tong of inlegzool van de schoen), en
   • als je sinds je vorige aanvraag een andere job of werkgever hebt: een kopie uit het arbeidsreglement of huishoudelijk reglement waaruit blijkt dat veiligheidsschoenen verplicht zijn in je job.

  Een expert neemt contact met je op

  Een van onze experts neemt contact met je op om je aanvraag te bespreken en laat je weten of je aanvraag goedgekeurd is.

  Ga je niet akkoord met onze beslissing? Vul binnen de 45 dagen het formulier gemotiveerd verzoek heroverweginging en bezorg het ons.

  Koop het arbeidsgereedschap of de -kleding aan

  Heeft onze expert je laten weten dat je aanvraag goedgekeurd is? Koop het arbeidsgereedschap of de -kleding aan. Je moet dit binnen het jaar doen nadat we je aanvraag goedkeurden (beslissingsdatum).

  Je kan het bedrag voorschieten of afspreken met de winkel of leverancier dat wij direct aan hen betalen.

  Heb je het bedrag voorgeschoten? Bezorg ons binnen de 6 maanden de factuur en je betalingsbewijs. Je kan dit zelf doen of aan de winkel of leverancier vragen om dit te doen. We storten het verschuldigde bedrag terug.

Vragen?

Heb je een vraag over tewerkstellingsondersteunende maatregelen? Of wil je meer info op basis van je persoonlijke situatie?

Contacteer ons