Leren en werken

Leren en werken? Dat kan. We bieden verschillende mogelijkheden aan.

Individuele beroepsopleiding

Zit je zonder werk en wil je ervaring opdoen in een bedrijf? Dan is een individuele beroepsopleiding (IBO) iets voor jou.

Je volgt gedurende 1 à 6 maanden een opleiding op de werkvloer. Je krijgt bovenop je uitkering een IBO-premie. Rond je je IBO succesvol af, dan krijg je een contract van bepaalde of onbepaalde duur in het bedrijf.

Lees meer over IBO

Beroepsinlevingsstage

Ben je een werkzoekende, werknemer, zelfstandige of student en wil je je vaardigheden bijschaven? Doe een beroepsinlevingsstage (BIS). Dit is een betaalde stage in een bedrijf van maximaal 6 maanden. 

Lees meer over BIS

Opleiding met leertijd

Ben je jonger dan 25 en wil je naar school gaan combineren met werken?  Volg een beroepsopleiding met leertijd bij Syntra.

Je krijgt een dag per week les in een opleidingscentrum van Syntra en werkt vier dagen per week in een bedrijf om het beroep onder de knie te krijgen. Je krijgt een vergoeding voor je werk.

Lees meer over leertijd

Opleiding leerjob

Ben je jonger dan 30 en wil je werk combineren met leren? Dan is een opleiding leerjob iets voor jou. 

Tijdens deze opleiding doe je werkervaring op in een bedrijf en leer je een beroep aan. Nadien kan je een officieel certificaat behalen dat je beroepsbekwaamheid bewijst.

Lees meer over opleiding leerjob

Duaal leren in het volwassenenonderwijs

Wil je een beroepsopleiding bij een Centrum voor Volwassenonderwijs (CVO) combineren met werken? Kies voor duaal leren.

Je krijgt les in het CVO zelf en leert ook op de werkvloer van een bedrijf. Voor het leren op de werkvloer krijg je een vergoeding.

Lees meer over duaal leren in het volwassenenonderwijs

Leg je werkervaring vast

Voor bepaalde beroepen kan je je ervaring laten erkennen. Zo toon je met een officieel certificaat dat je je vak onder de knie hebt.

Iedereen kan zijn ervaring laten erkennen. De enige voorwaarden zijn dat je de nodige vakkennis hebt en voldoende Nederlands spreekt om het beroep uit te oefenen.

Lees meer over je werkervaring vastleggen

Heb je een vraag over werken en leren?

Stel je vraag

Ook interessant