Voorwaarden terugbetaling vervoerkosten

We leggen uit aan welke voorwaarden je moet beantwoorden om recht te krijgen van VDAB op een terugbetaling van je vervoerkosten.

Openbaar vervoer

Heb je een begeleider nodig om met het openbaar vervoer naar je werk te gaan? Dan betalen we de vervoerkosten van je begeleider terug.

Voorwaarde hiervoor is dat je een schriftelijke verklaring van je arts hebt waarin hij vermeldt dat je door je gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking onmogelijk het openbaar vervoer kan gebruiken zonder begeleider.

Kreeg je al het recht van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH, VFSIPH of RF) of blijkt uit het onderzoek in kader van de inschaling van persoonsvolgend budget door het VAPH dat je niet zelfstandig gebruik kan maken van het openbaar vervoer, dan krijg je ook het recht van ons.

Wagen

Je krijgt een kilometervergoeding als je met je wagen naar het werk gaat, een taxi neemt of als een kennis je brengt met de wagen.

Voorwaarde hiervoor is dat je een schriftelijke verklaring van je arts hebt waarin hij vermeldt dat je permanent een rolstoel gebruikt of geen 300 meter te voet kan gaan door een cardiorespiratoire of locomotorische aandoening.

Je krijgt ook het recht van ons:

  • als je al het recht kreeg van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH, VFSIPH of RF),
  • als het VAPH besliste dat je tot de doelgroep 'personen met een volledig functieverlies in beide onderste ledematen' of de doelgroep 'personen met ernstig verlies van de inspanningstolerantie' behoort, of
  • als uit het onderzoek van het VAPH in het kader van de inschaling van persoonsvolgend budget blijkt dat je geen 50 meter kan stappen op vlak terrein.

Taxi voor aangepast vervoer

Kom je met een taxi voor aangepast vervoer naar je werk? Dan betalen we de kosten voor de taxi terug.

De voorwaarden hiervoor zijn dat je niet beschikt over een aangepaste wagen en dat je

  • een schriftelijke verklaring hebt van een arts waarin hij vermeldt dat je permanent een elektronische rolstoel gebruikt, of
  • het recht kreeg van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH, VFSIPH of RF).

Contacteer een expert

Heb je een vraag over tewerkstellingsondersteunende maatregelen? Of wil je meer info op basis van je persoonlijke situatie?

Contacteer een expert