Help als jobstudent bij de oogst

Zoek je een studentenjob? Kies voor een seizoenjob en help werkgevers uit de land- en tuinbouw bij het oogsten.

Vacatures

Als student kan je voor alle vacatures in de land- en tuinbouw solliciteren, ook al zijn ze niet specifiek voor studenten gepubliceerd.

Ontdek de vacatures voor jobstudenten

Werken als seizoenarbeider

Je kan elk jaar 600 uur werken in de land- en tuinbouw met een studentenovereenkomst. Daar bovenop kan je nog meer werken met een plukkaart. Tot 100 dagen extra als seizoenarbeider in de tuinbouw en tot 50 dagen extra in de landbouw. 

Opgelet:

  • Ga je via een uitzendkantoor aan de slag? Dan mag je maximaal 65 dagen werken in de tuinbouw en 30 dagen in de landbouw.
  • Werk je met een plukkaart? Dan mag je niet meer dan 80 uur per maand werken. Anders krijgen je ouders voor die maand geen kinderbijslag meer. 
Aya

"De stap om te helpen bij het oogsten van kiwibessen was als studente biowetenschappen tuinbouwkunde niet groot. Maar het was zo leuk dat ik het iedereen zou aanraden. Ik leerde een nog vrij onbekende fruitsoort kennen, kreeg een mooie verloning én kwam terecht in een zeer aangename werkomgeving waarin niemand vies was van mopjes en toffe conversaties. Een ervaring die mij zeker zal bijblijven!"

Aya - 23 jaar