U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Welkom in Brussel

Brussel is lelijk, vuil, druk en onveilig. De laatste plek waar je aan de slag wil, is ‘hellhole’ Brussel. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd om je oogkleppen af te doen. Want onze hoofdstad heeft best veel troeven. Zeker voor wie werk zoekt. Een lijstje!

Het jobaanbod is groot

In Brussel vind je de grootste concentratie aan Belgische en internationale bedrijven, en onze hoofdstad is het kloppend hart van veel sectoren. Denk maar aan de Europese en financiële instellingen, de politieke scene, de IT-sector of de gezondheidssector. Gevolg van deze bedrijvigheid? Je vindt er heel wat openstaande vacatures. Een snelle blik in onze jobdatabank bevestigt dit.

Het loon is vaak hoger

In België bestaan er behoorlijke verschillen in salaris per regio. Wie in Brussel werkt, wordt vaak beter betaald dan werknemers in andere regio’s. Dat bewijst onderzoek van vacature.com.

De hogere Brusselse lonen zijn onder meer het gevolg van de sterke aanwezigheid van goed betalende sectoren zoals de petrochemische nijverheid, consultancy en de financiële dienstverlening. Enkele cijfers: werknemers in Brussel verdienen gemiddeld 3.908 euro, tegenover 3.367 voor personeel in Vlaanderen en 3.177 euro in Wallonië.

De wereld ligt aan je voeten

Vorig jaar woonden er maar liefst 182 nationaliteiten in Brussel. Dat maakt van Brussel de meest kosmopolitische stad van Europa. Wil je jezelf losweken van je kerktoren en een stukje van de wereld proeven? Dan ben je in onze hoofdstad aan het juiste adres.

Je talenkennis komt tot zijn recht

Als je een job hebt in Brussel, spreek je zelden enkel Nederlands op de werkvloer of tijdens de lunch. Vaak komen een mondje Frans en Engels goed van pas. Wil je je talenkennis niet laten verwateren? Dan is Brussel ‘the place to be’.

Misschien is Brussel niet zo ver als je denkt

Ben je bereid koning auto te laten staan én woon je dichtbij een treinstation? Check dan even je treinverbinding naar Brussel op de site van de NMBS. Afhankelijk van waar je woont, kan je reistijd heel goed meevallen.

Brussel bruist

Er valt heel wat te beleven in onze hoofdstad. Zowel ’s avonds als tijdens de middag. Je kan genieten van concerten, lezingen, filmvoorstellingen, musea, theater... Op de webstek van Uit in Brussel vind je een overzicht van wat er allemaal te doen is.

 

Ingrid Van Wanzeele

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.

Reacties

Geachte M., Ik kan alleen maar beamen dat Brussel een interessante werkplaats is. Niet zonder reden dat ik daar ook werk zoek. Daarom zo immens spijtig dat de Vlaamse Overheid sinds 2016 de mobiliteitstoeslag (dit bestond al sinds 1991) t.a.v. werklozen heeft afgeschaft temeer mijn maand abonnement trein-tram-bus op dat moment rond 300 euro (!) bedroeg.. Het hoeft geen betoog dat dit voor mensen met een uitkering een zware struikelblok kan zijn als men zo nieuw werk wenst op te starten. De overheid heeft dit vervangen door een werkbonus (in fasen na periodes van tewerkstelling) maar dit verhelpt niet onmiddellijk aan dit acuut probleem van bij de aanvang. Ik heb dit al eens willen opwerpen bij uw diensten maar ze wezen me erop dat dit buiten hun bevoegdheid valt. Nochtans is dit aspect belangrijk voor het moreel van de werkzoekende vind ik. Dit alles in het licht om te willen bijdragen hopelijk tot een verandering in de positieve zin op dat vlak.