Mobiele trainingsunits bij VDAB

VDAB investeert in mobiele trainingsunits. Met deze nieuwe opleidingsinfrastructuur kunnen we talenten nog beter klaarstomen voor de industrie en technologie van de toekomst.

Trainingsunits voor industrie 4.0

We ontwikkelen de units om werkzoekenden en werknemers voor te bereiden op ‘industrie 4.0’, de maakindustrie van morgen die werkt met de nieuwste technologieën.

Cursisten maken in de trainingsunits kennis met innovatieve productietechnieken en krijgen digitale ondersteuning aan de hand van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). Zo leren ze de skills en technieken die belangrijk zijn in de industrie 4.0-werkomgeving. 

Mobiel en multifunctioneel

We richten elke trainingsunit in als een mobiele leeromgeving. We brengen de units onder in de opleidingscentra van Brugge en Ieper maar we kunnen ze flexibel inzetten op verschillende locaties, afhankelijk van de regionale opleidingsbehoeften.

Ze zijn multifunctioneel inzetbaar bij verschillende technische opleidingen die focussen op: 

  • ‘Nieuwe Materialen’
  • ‘Techniek en Industrie 4.0’
  • ‘Operator 4.0’

Europese steun

We realiseren het project ‘Upskill - Mobiele trainingsunits industrie 4.0’ met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het totale investeringsbedrag bedraagt 446.215 euro.

Deze investering stimuleert de circulaire economie want het project focust op het hergebruik van gerecycleerde materialen tijdens opleidingen.

Logo Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)