Solliciteren

Rekruteren in de vakantie

Eindelijk zomervakantie! Veel bedrijven doen het de komende weken rustig aan. Dat geldt meestal ook voor hun rekruteringsactiviteiten. Maar is dit wel een goed idee? Vijf goede redenen waarom je tijdens de vakantieperiode beter wel nieuwe medewerkers rekruteert.

Nieuwe inzichten tijdens mooie vergezichten 

De vakantieperiode is een goed moment om je vacatures online te plaatsen omdat mensen die vakantie hebben, vaak tot nieuwe inzichten komen.

Ze ontsnappen aan de dagelijkse rush en bekijken de dingen vanop een afstand. Ze stellen zich vragen als: ben ik gelukkig, waar wil ik naartoe in mijn leven, doe ik mijn werk graag...? Aangemoedigd door een wijntje of cocktail kan dit leiden tot nieuwe plannen en ideeën. Bijvoorbeeld: "Ik ga voor een andere job!”

Wist je trouwens dat onze website tijdens de zomermaanden meer bezoekers heeft uit het buitenland? Mensen bezoeken vdab.be vanop hun vakantiebestemming. 

Scrollen op de strandstoel

De vakantieperiode is ook het moment om je aanwezigheid op de sociale media te versterken. Sociale media zijn namelijk de 'place to be' voor vakantiegangers. Ze hebben meer tijd om online te zijn, en posten foto's van hun reis of scrollen door de verhalen van anderen.

Deel tijdens de vakantie leuke verhalen over je bedrijf. Of betaal voor advertenties zodat je vacatures tot bij de zonnekloppers geraken.

Verse vis op de (arbeids)markt

Vlak voor de zomervakantie gebeurt er elk jaar iets bijzonders op de arbeidsmarkt. Duizenden jongeren verlaten de schoolbanken en willen werken. Op zoek naar een bedrijf dat hen een eerste kans geeft. 

Op vdab.be stegen de inschrijvingen vorig jaar in juni met 39%. Dat zijn enthousiaste jongeren op zoek naar werk. Je laat hen toch niet wachten tot september?

Early bird 

Als je in september rekruteert, reken dan op een indiensttreding vanaf november of later. Ben je er vroeger bij tijdens de vakantiemaanden? Dan zijn je nieuwe medewerkers in het najaar al ingewerkt en klaar om het verschil te maken.

Concurrentie in de hangmat

Een recordaantal vacatures leidt op dit moment tot krapte op de arbeidsmarkt. Je moest nog nooit zoveel moeite doen om nieuwe werknemers aan te trekken. Je zet die strijd toch niet on hold tijdens de vakantieperiode? 

De zomer is een goede periode om voorsprong te nemen op de concurrentie. Als zij minder rekruteren, heb jij meer keuze.

Nieuwsbrief illustratie

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Ook interessant

Ghosting

Werkgevers vinden moeilijk geschikt personeel. En als er een goede kandidaat opduikt, verdwijnt die soms van de aardbol.

Welkom!

Werkt je team noodgedwongen thuis door corona en heb je een nieuwe medewerker aangeworven? Tips voor een warm onthaal vanop afstand.

Welkom in ons bedrijf

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen in je bedrijf, en snel ingewerkt raken?