Welzijn

Zomerdip op kantoor

Tijdens de zomer is het rustiger op het werk. Merk je dat je te weinig te doen hebt en regelmatig zit te niksen? Geen leuk gevoel. Grijp de rust aan om nuttige dingen te doen. Dan kan je ‘s avonds met een voldaan gevoel de deur achter je sluiten en toosten op een mooie zomeravond.

Werk vooruit

Vandaag is het kalm, maar misschien volgen de deadlines elkaar vanaf september weer op. Waarom wachten tot de bom barst? Maak een lijst van alle taken die op je afkomen, en begin alvast aan de klussen die je vandaag kan doen.

Werken zonder de hete adem van een deadline in je nek vergt enige zelfdiscipline, maar over enkele weken zal je jezelf dankbaar zijn.

Creëer zelf werk

Tijdens het jaar bedenken we vaak allerhande projecten en… vergeten we ze weer. Omdat we met andere dringende zaken bezig zijn en ze op de lange baan schuiven. De zomer is de ideale periode om die ondergesneeuwde projecten nieuw leven in te blazen.

Heb je al je projecten afgerond? Dan kan je misschien een nieuw kleinschalig project bedenken.

Leer iets nieuws

Beklaag je je regelmatig dat je niet handiger bent met Excel? Of wil je al lang leren hoe je presentaties opfleurt met kleuren, foto’s en grafieken? Dit is hét moment om een cursus te volgen en je kennis op te krikken.

VDAB biedt heel wat gratis online opleidingen aan die je perfect op kantoor kan volgen. Neem een kijkje in onze opleidingendatabank en ontdek of er een opleiding tussenzit die je interesseert.

Hou grote schoonmaak

Waarom geen grote schoonmaak houden op je bureau en in je kasten? Bekijk rondslingerende paperassen en prullaria, en beslis: houden of weggooien. In een opgeruimde ruimte is het zoveel aangenamer werken.

Profiteer ook van de gelegenheid om je klavier, scherm en telefoon onder handen te nemen met een desinfecterend product. 

Bezin

Schakel een versnelling lager en neem even de tijd om stil te staan bij je carrière. Wat heb je tot nu toe bereikt? Wat wil je nog bereiken? En hoe ga je dat aanpakken? Stel eventueel een stappenplan op.

Kom je er in je eentje niet uit? Dan is loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou: via gesprekken, opdrachten en testen maak je een balans op van je loopbaan en krijg je meer inzicht in wat je kan en wil. Loopbaanbegeleiding is betalend, maar via loopbaancheques betaal je maar een deel van de begeleiding. 

 

 

Nieuwsbrief illustratie

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Ook interessant

Geen zin in vakantie

Nu de vaccinatiecampagne op volle toeren loopt, mogen we weer dromen van vakantie. En niet langer in onze achtertuin. Fantastisch, toch? Niet volgens Lily en Karel. 

Onvergetelijke vakantiejobs

Hilde, Stefaan en Anna deden alledrie een vakantiejob die ze niet snel zullen vergeten. Over rondvliegende croissants aan de lopende band, slapen tussen de muizen en diepvriesboontjes met rat.

Vakantie in Brussel

Heb je geen inspiratie voor een vakantiebestemming? Boek eens een vakantie in de stad waar je werkt. Lore getuigt.