Solliciteren

Samen werk zoeken

Zoek je werk en kan je wel wat steun gebruiken van werkzoekende lotgenoten? Dan zijn de online samenkomsten 'Werkzoekend tijdens Corona? Yes we can!' misschien iets voor jou.

De online sessies 'Werkzoekend tijdens Corona? Yes we can!' worden georganiseerd door Co-Searching, een vzw die werkzoekenden samenbrengt om van elkaar te leren.

Moderator Christel -zelf ook werkzoekende- leidt op vrijwillige basis deze online uitwisselingsmomenten. Ze vertelt wat je als deelnemer mag verwachten.

Peer-learning

Christel: 'Als je deelneemt aan de online samenkomst, kom je terecht in een groep werkzoekenden waar je je verhaal kwijt kan, de ervaringen van de anderen hoort en vragen kan stellen.

Er komt geen lesgever of coach aan te pas. We zijn allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten en door onze ervaring nuttige info met elkaar delen. Zo leren we op een informele manier van elkaar, en versterken en motiveren we elkaar. Peer-learning noemt dat. 

De eerste keer

Als je voor het eerst deelneemt, zorg ik er als moderator voor dat je het woord krijgt en je jezelf kan voorstellen. 

Je beantwoordt enkele vragen zoals wie ben je, hoe oud ben je, welk soort werk zoek je en in welke regio wil je werken. Zo weten de anderen wat meer over je, en kunnen zij nuttige tips en ervaringen met jou uitwisselen. 

Als je vragen hebt, mag je die zeker stellen. Maar een specifieke vraag hebben, is geen voorwaarde om te kunnen deelnemen.

Regelmatige bezoekers

Ook de terugkerende bezoekers van deze sessies krijgen het woord. 

Zij vertellen over hun ervaringen van de voorbije week: hoe vlotte hun zoektocht naar werk, waar liepen ze tegenaan, hoe verliep hun sollicitatiegesprek, kregen ze al reacties op hun sollicitaties? De groep biedt een luisterend oor en helpt waar mogelijk

Alle tips die gegeven worden, noteer ik en mail ik achteraf door aan de deelnemers. Zo kan iedereen alles rustig nalezen.

Wil je buiten de online sessie om contact met een of meer van de deelnemers? Dan kan dat op eigen initiatief via e-mail. Bijvoorbeeld als je een vacature tegenkomt die niet geschikt is voor jou, maar wel voor een andere deelnemer van de groep.'

Praktisch

Heb je zin om ook eens deel te nemen? De online samenkomsten 'Werkzoekend tijdens Corona? Yes we can!' gaan wekelijks door. Telkens op dinsdag, van 10 tot 11 uur.

Alles verloopt via Zoom. Heb je nog nooit met Zoom gewerkt? Geen nood. Je ontvangt de instructies om deel te nemen na je inschrijving. Je krijgt ook een link naar een instructiefilmpje én contactgegevens indien je technische problemen ondervindt.

Zin in meer?

Naast de online samenkomsten voor werkzoekenden, organiseert Co-Searching ook heel wat workshops rond werk zoeken en solliciteren.
Bekijk het aanbod en doe mee!

Ook interessant

Knelpuntberoepen

Met 234 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst kent weer heel wat nieuwkomers, van podiumtechnicus over maatschappelijk werker tot keukenmedewerker.

Knelpuntberoepen

Met 207 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst kent 21 nieuwkomers, van kredietadviseur tot fietshersteller.

Je droomjob

Reageer je op zoveel mogelijk vacatures? Niet doen. Je solliciteert beter enkel voor jobs die bij je passen. Hoe weet je welke dat zijn? Negen tips.