Dit artikel is ouder dan een jaar. Sommige info is misschien verouderd.
Bijleren

Boost je soft skills

Ben je deze winter door corona aan huis gekluisterd? Maak van de gelegenheid gebruik om je soft skills aan te scherpen door een online opleiding te volgen. Zo ga je met meer zelfkennis 2021 in.

Je 'soft skills' zijn een verzameling van emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Denk aan creativiteit, assertiviteit, communicatieve vaardigheden of timemanagement. Deze vaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Zowel voor je carrière als in je persoonlijk leven.

Hoe boost je deze skills? Heel eenvoudig. Door een gratis online opleiding van VDAB te volgen. Een kleine greep uit ons aanbod:

Sta je mannetje: train je assertiviteit

Wil jij je op het werk liever wat assertiever uit de hoek komen? Tijdens de cursus assertiviteit in de werksituatie ontdek je wat assertiviteit is, en welke assertieve vaardigheden en technieken er bestaan. Je krijgt ook heel wat oefeningen en tips om assertiever te denken en te doen.

Leer creatief denken

Bots je regelmatig op grote of kleine problemen en ben je op zoek naar inspiratie om ze vlotter het hoofd te bieden? Duik dan in de interactieve opleiding creativiteit, bedoeld voor iedereen die op een andere manier naar problemen en uitdagingen wil kijken.

Haal de onderhandelaar in je boven

Je onderhandelt met je partner over de kleur van de muur, met je werkgever over een hoger loon en met de verkoper over de opties van je nieuwe wagen. Hoe kom je tot een overeenkomst zonder grote toegevingen te moeten doen? Leer onderhandelen.

In deze cursus kom je te weten welke factoren een onderhandeling beïnvloeden en welke fases elke onderhandeling doorloopt. 

Je raakt vertrouwd met onderhandelingstechnieken, leert ze toepassen en leert de technieken herkennen bij je gesprekspartners. Zo kan je je er beter tegen wapenen.

Communiceer beter in lastige situaties

In de opleiding succesvol communiceren krijg je te maken met conflicten, mensen die klagen en gesprekspartners die ongeduldig, achterdochtig, arrogant of agressief zijn. 

Je leert waarom het zo moeilijk is om in zo'n situaties goed te communiceren, en je krijgt tips om het beter te doen. Resultaat: aan het einde van deze cursus beheers je de technieken om elke situatie op de juiste manier aan te pakken. 

Ga bewuster om met het kostbaarste wat er is: jouw tijd

In de cursus timemanagement krijg je praktische richtlijnen om je activiteiten, omgeving en jezelf beter onder controle te krijgen -zowel professioneel als persoonlijk. 

Na een grondige analyse optimaliseer je je tijdsbesteding en breng je de balans werk-privé in evenwicht. Het gevolg is dat je meer kan doen in minder tijd, en met meer plezier!

Gebruik je netwerk

In de cursus jouw netwerk leer je wat netwerken is en wat het belang ervan is in je professionele zoektocht. Je brengt je eigen netwerk in kaart, en leert hoe je je netwerk gericht aanspreekt.

Ontdek jouw sterkste kanten

De opleiding jouw kwaliteiten biedt een mooi overzicht van welke kwaliteiten of 'soft skills' er zoal zijn, en welke kwaliteiten jij momenteel al beheerst. 

Als je je kwaliteiten kent, kan je beter richting geven aan je loopbaan en weet je wat te antwoorden als een werkgever ernaar polst in een sollicitatiegesprek.

Breng jouw waarden in kaart

Heb jij ooit al stilgestaan bij de waarden die jij belangrijk vindt in je leven en carrière? Aan de hand van een kaartspel in de cursus jouw waarden leer je welke waarden er zijn en wat ze betekenen. 

Je selecteert jouw belangrijkste waarden en je ontdekt in welke mate je deze waarden al realiseert. Je formuleert kleine acties die je helpen om je waarden in de praktijk te brengen.

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Ook interessant

  • Wat wil jij leren dit schooljaar?

    Bijna 1,2 miljoen leerlingen gingen op 1 september weer naar school in Vlaanderen. Een goed moment om even na te denken over jouw groei. Wat wil jij nog bijleren?

  • Boost je zoektocht naar werk

    Ben je al even op zoek naar werk, en wil het niet vlotten? Of zet je je eerste stappen op de arbeidsmarkt en kan je wat ondersteuning gebruiken? Volg een online sollicitatieworkhop. Gratis en praktisch!

  • Weer studeren

    Ben je werkloos en zou je graag opnieuw studeren? Behaal gratis je diploma via VDAB, en verhoog je kansen op werk aanzienlijk.