Columns

Tim: duurzaam

Als ondernemer wil ik mezelf blijven. Als we investeren in duurzame projecten, dan is dat omdat we daarin geloven en niet omdat het netjes staat op onze website. En als we aangeven dat onze collega's belangrijk zijn dan doen we ook wat we kunnen om dit duidelijk te maken.

Is dat vandaag de dag gemakkelijk? Absoluut niet! De financiën zijn wat minder, maar ook het tonen van appreciatie, betrokkenheid en waardering is wat lastiger vanop afstand. Maar we doen dus wat we kunnen, ondanks de obstakels. Het mag en kan trouwens nog altijd beter op dat vlak. Walk your talk!

In die optiek geef ik graag een grappige anekdote mee. Enkele jaren geleden gebruikte een concullega-bedrijf deze blog om reclame te maken voor hun eigen winkel. Beetje vervelend, maar de klok terugdraaien kon uiteraard niet meer. Een officiële schadeclaim, een rechtszaak, dat is niet direct onze stijl.

We stelden daarom voor dat de tegenpartij een bedrag zou schenken aan een inzamelactie voor een goed doel die we die periode hadden opgezet. Zo gezegd zo gedaan, maar het miljoenenbedrijf maakte zich ervan af met de luttele som van 200 euro. En dan merk je dat er een verschil is tussen kunnen en willen.

In onze sector betaalden voorlopig slechts acht bedrijven een coronapremie uit aan hun medewerkers. Velen zullen niet kunnen, maar misschien nog meer zullen niet willen. Wij kijken naar onszelf en ook nog eens extra in de spiegel en deden als een van die acht wat we konden. Nàh!

Mijn eigen thuishulp trakteerde afgelopen week met chocolade en op kantoor kwam zelfs een collega aandraven met een zelfgebakken taart inclusief ons ingewikkeld logo erin verwerkt. Van zulke zaken word ik nog altijd blij. Zulke attenties zijn écht 'heel graag willen'. 

Mijn hoop voor 2022 is dat we allemaal samen doen wat we kunnen en dat we allemaal samen nog meer willen! En dan wordt het -COVID of niet- een heel mooi jaar!

Bedrijfsleider Tim

Wie is bedrijfsleider Tim?

Tim: "Profvoetballer was mijn eerste keuze, maar dat was een beetje te veel gedroomd. Uiteindelijk kwam ik onverwacht in de wondere wereld van de dienstencheques terecht. Een dienstenchequebedrijf leiden is de job van mijn leven. Een speeltuin waarin ik me kan uitleven."

Nieuwsbrief illustratie

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Ook interessant

Tim: levenslang

Ik wil graag Pipi Langkous citeren. "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!" Een goede raad die je zowel op het werk als in je privéleven kan gebruiken.

Tim: eenzaam

""Keiplezant, maar weet dat het eenzaam is aan de top!" Het waren de woorden van mijn beste vriend toen ik het bedrijfsleven instapte."

Tim: supporters

Afgelopen zomer flitste het door mijn hoofd dat we iets missen op de werkvloer. Supporters! Mensen die je aanmoedigen en geweldig vinden.