Werken als nieuwkomer

Ben je nieuw in Vlaanderen en zoek je werk? Spreek je niet goed Nederlands en wil je begeleiding bij het zoeken naar een job? VDAB helpt je.

Welkom bij VDAB

VDAB is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen en begeleidt je in je zoektocht naar werk. Bij ons vind je vacatures, opleidingen en extra ondersteuning.

Werken in België

Wil je in België werken? Dan heb je toelating nodig. Dat hangt af van je verblijfssituatie of de verblijfsprocedure die je hebt opgestart. Op basis van je verblijfsdocument kan je nagaan of je mag werken.

Kom je uit Oekraïne? Dan kan je 'tijdelijke bescherming' aanvragen in België. Met dit statuut heb je recht op huisvesting, sociale zekerheid en mag je onmiddellijk werken in België.

Werk zoeken

Ga op zoek in ons aanbod van vacatures. Voor sommige jobs heb je geen of een beperkte kennis Nederlands nodig. Gebruik hiervoor de filter 'Talen'.

Heb je een diploma hoger onderwijs behaald in je land van herkomst? Bekijk onze tips om een job op jouw niveau te vinden.

Schrijf je in als werkzoekende

Schrijf je in bij VDAB als je in Vlaanderen woont en hulp wil om een job te vinden in België. Inschrijven is verplicht als je een inburgeringstraject volgt bij het Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas of Amal vzw.

Hoe inschrijven?

Hulp en begeleiding

Na je inschrijving als werkzoekende helpen we je om een job te vinden. Je krijgt informatie, advies en begeleiding op maat. Bijvoorbeeld:

Vragen?

Ga naar een VDAB-locatie in je buurt. Of bel naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 16.30 uur). 

Spreek je geen Nederlands? Sommige bemiddelaars van VDAB kunnen je helpen in het Engels of Frans. Of vraag aan een familielid, vriend of kennis die Nederlands spreekt om je te helpen.

Ook interessant