Blijf leren

Ben je tijdelijk werkloos? Gebruik de vrijgekomen tijd om je gratis bij te scholen. We hebben voor elk wat wils. Van onderhoudsmecanicien of boekhouder tot kok of graficus.

Wat hebben we je te bieden

  • Meer dan 300 gratis online opleidingen en workshops.
  • Meer dan 300 gratis opleidingen in een opleidingscentrum. Bovendien vergoeden we je verplaatsing en kinderopvang.
  • Professionele coaching tijdens je opleiding.

Ontdek onze gratis opleidingen

Veelgestelde vragen

Toon minder - Klap open

Online opleidingen en workshops zijn altijd gratis. Als je ingeschreven bent als tijdelijk werkloze bij VDAB kan je ook gratis opleidingen volgen in een opleidingscentrum. Bovendien vergoeden we je verplaatsing en kinderopvang.

Wil je een opleiding volgen bij een CVO of Ligo? Dan betalen we onder bepaalde voorwaarden je inschrijvingsgeld terug.

Toon minder - Klap open

Voor de online opleidingen en workshops bij VDAB hoef je je niet in te schrijven. Wil je gratis een opleiding in een opleidingscentrum volgen bij VDAB of een andere organisatie, dan moet je je wel inschrijven. Kies bij ‘werksituatie’ voor ‘Ik ben tijdelijk werkloos’.

Toon minder - Klap open

Onze online opleidingen zijn zo gemaakt dat iedereen ze makkelijk kan volgen. Je hebt enkel internet nodig. Als je vragen hebt, kan je ons gratis bellen op 0800 30 700 of chatten met een medewerker.

Toon minder - Klap open

Bij de meeste online opleidingen krijg je coaching. Je online coach staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden of feedback te geven.

Toon minder - Klap open

Online opleidingen kan je volgen waar en wanneer je wil. Het zijn korte cursussen opgedeeld in verschillende modules. Voor een beroepsopleiding ga je best na wanneer ze plaatsvindt en hoelang ze duurt.

Kies je voor een opleiding die lang duurt? Bespreek dan met je werkgever hoe je de opleiding kan verderzetten eens je terug aan de slag bent.

Vraag

"Ik heb veel ideeën. Maar ze realiseren is iets anders. Daarom volgde ik tijdens mijn tijdelijke werkloosheid een online opleidingen marketing. Normaal kosten zulke opleidingen veel geld, maar bij VDAB zijn ze gratis. Ik koost voor SEO, e-commerce en website-optimalisatie. Heel interessant!"

Lore
Receptioniste