U bent hier

Sta even stil bij je loopbaan

Sta je even op non-actief, dan heb je de ruimte om afstand te nemen van je huidige job en na te denken over je loopbaan. Wat wil en kan ik? Welke jobs passen bij me? Welke stappen zet ik best?

 

Wat hebben we je te bieden

  • Meer dan 20 online loopbaantesten om jezelf beter te leren kennen.
  • Een gratis verkennend gesprek met onze e-coaches over loopbaanbegeleiding.
  • Loopbaanbegeleiding door een professionele loopbaancoach. Kies je voor een erkend loopbaancentrum. Dan betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding.
  • Gratis begeleiding door een van onze partners. Onze partner bespreekt samen met jou welke stappen je kan zetten in je loopbaan, helpt je om een geschikte opleiding te vinden of bekijkt hoe je tijdelijk aan de slag kan.

Om begeleid te worden door onze partner, moet je je inschrijven bij VDAB. Kies bij werksituatie voor 'ik ben tijdelijk werkloos'. 

Ik schrijf me in bij VDAB 

 

Veelgestelde vragen

Heb ik als tijdelijk werkloze recht op begeleiding?

Ja. Een van onze partners kan je gratis begeleiden. Hij bekijkt samen met jou welke stappen je kan zetten in je loopbaan, helpt je om een geschikte opleiding te vinden of geeft sollicitatietraining. Om begeleiding te krijgen, moet je je inschrijven bij VDAB. Kies bij werksituatie voor 'ik ben tijdelijk werkloos'. Heb je je ingeschreven, dan belt een van onze partners je op voor een gesprek.

Als je tijdelijk werkloos bent heb je ook recht op loopbaanbegeleiding met loopbaancheques. Bekijk de voorwaarden.

Welke beroepen bestaan er allemaal?

Meer info over welke beroepen er bestaan vind je op onze beroepenpagina en in onze beroepenfilms

Hoe kom ik te weten welke bedrijfscultuur bij me past?

Gelukkig zijn met je job hangt niet alleen af van je takenpakket. Minstens even belangrijk is de bedrijfscultuur. Lees onze tips om te ontdekken welke bedrijfscultuur bij jou past.

getuigenis Hakim

"De coronacrisis is voor mij het moment om mijn carrière in perspectief te plaatsen en goed na te denken over wat ik nog wil bereiken. Bij VDAB ben ik in contact gekomen met Ingrid. Zij merkte dat ik toe was aan iets anders. Voorlopig zijn we er nog niet uit wat, maar ik ben al op verkenning. Zo volg ik nu een opleiding elektriciteit."

Hakim, 41

Casinomedewerker

Lees de volledige getuigenis van Hakim 

Word lid van onze community

Maak kennis met andere tijdelijk werklozen, deel je eigen ervaringen en vind inspiratie in het verhaal van anderen. 

Ik wil lid worden