U bent hier

Blijf leren

Ben je tijdelijk werkloos? Gebruik de vrijgekomen tijd om je gratis bij te scholen. We hebben voor elk wat wils. Van onderhoudsmecanicien of boekhouder tot kok of graficus.

 

Wat hebben we je te bieden

  • Meer dan 300 online opleidingen.
  • Al onze online opleidingen en workshops zijn gratis.
  • Beroepsopleidingen zijn gratis als ze erkend zijn en als je ingeschreven bent bij VDAB als tijdelijk werkloze. Bovendien vergoeden we je verplaatsing en kinderopvang.
  • Professionele coaching tijdens je opleiding.

Ontdek onze opleidingen

 

Veelgestelde vragen

Klap alles open
Moet ik een computerspecialist zijn voor de online opleidingen?

Onze online opleidingen zijn zo gemaakt dat iedereen ze makkelijk kan volgen. Je hebt enkel internet nodig. Als je vragen hebt, kan je ons gratis bellen op 0800 30 700 of chatten met een medewerker.

Kan ik tijdens een online opleiding bij iemand terecht met vragen?

Bij de meeste online opleidingen krijg je coaching. Je online coach staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden of feedback te geven.

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een opleiding?

Online opleidingen kan je volgen waar en wanneer je wil. Het zijn korte cursussen opgedeeld in verschillende modules. Voor een beroepsopleiding ga je best na wanneer ze plaatsvindt en hoelang ze duurt.

Kies je voor een opleiding die lang duurt? Bespreek dan met je werkgever hoe je de opleiding kan verderzetten eens je terug aan de slag bent.

Zijn alle opleidingen gratis als ik tijdelijk werkloos ben?

Online opleidingen en workshops zijn altijd gratis. Als  je ingeschreven bent als tijdelijk werkloze bij VDAB kan je ook onze erkende beroepsopleidingen gratis volgen. Bovendien vergoeden we je verplaatsing en kinderopvang. Lees meer over de financiële voordelen.

Moet ik me inschrijven bij VDAB om een opleiding te volgen?

Voor de online opleidingen hoef je je niet in te schrijven. Voor de beroepsopleidingen wel. Kies bij ‘werksituatie’ voor ‘Ik ben tijdelijk werkloos’.

"Ik ben nu al ongeveer 4 maanden tijdelijk werkloos. Dat doet raar want in de horeca moet je gewoonlijk veel en hard werken. Het positieve eraan is dat ik nu de kans heb om me bij te scholen."

Soraya

Zaalmedewerker bij restaurant Jerom

Lees de volledige getuigenis van Soraya 

Word lid van onze community

Maak kennis met andere tijdelijk werklozen, deel je eigen ervaringen en vind inspiratie in het verhaal van anderen. 

Ik wil lid worden