Bibliotheek

Ben je op zoek naar gespecialiseerde arbeidsmarktinformatie voor je thesis, eindwerk of een project? Misschien vind je wat je zoekt in onze bibliotheek.

Wat

De bibliotheek van VDAB is een sterk gespecialiseerde overheidsbibliotheek. De Vlaamse arbeidsmarkt is het centrale thema waarrond de collectie is opgebouwd. Belangrijke subthema’s zijn ondermeer: arbeidswetenschap, arbeidsomstandigheden, werkgelegenheid, werkloosheid, kansengroepen, beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling.

Dagelijks worden er relevante rapporten, tijdschriftartikels en persartikels opgenomen in een uitgebreide databank die je als bezoeker op een gebruiksvriendelijke manier kan doorzoeken.

Praktisch

  • De bibliotheek is elke werkdag open van 9 tot 16.30 uur.
  • Publicaties worden niet ontleend, maar je kan wel kopies maken voor 5 eurocent per blad. Bovendien zijn heel wat referenties digitaal beschikbaar.
  • Je vindt de bibliotheek in de hoofdzetel van VDAB in Brussel, vlakbij het centraal station. Adres: VDAB, Keizerslaan 11, 1000 Brussel.
  • Wil je een bezoekje brengen aan de bibliotheek? Bel dan eerst naar 02 506 15 79 om een afspraak te maken. Je kan ook mailen naar bibliotheek@vdab.be. Heb je een afspraak vastgelegd, dan kan je je melden aan het onthaal.
  • Heb je nog vragen, dan kan je bij de bibliothecaris Stef Strobbe terecht. Je kan hem bereiken via mail sstrobbe@vdab.be of telefonisch op 02 506 15 92.