U bent hier

Hoe werken VDAB en uitzendsector samen?

Snelheid in communicatie

Vind meteen wat je nodig hebt via deze deelsite,
Vind meteen wie je nodig hebt via de contactpersonen (single-points-of-contact)
VDAB en de uitzendsector communiceren op alle vlakken en niveaus, van bedrijf tot bedrijf, van consulent tot officemanager, ...

Sector en bedrijf

VDAB werkt samen met Federgon (wg-organisatie) en Travi op Vlaams en provinciaal niveau,
VDAB werkt samen met uitzendbedrijven op vooral provinciaal en regionaal niveau en wil, samen met de sectorconsulenten van Travi, ook de kleinere uitzendbedrijven bereiken.
Het aanreiken van relevante en bruikbare informatie aan de uitzendbedrijven is een voortdurend aandachtspunt van de VDAB-accountmanagers en de sectorconsulenten.

Voor iedereen!

VDAB en de uitzendsector voeren diversiteit hoog in het vaandel en werken samen in dienst van àlle burgers, werkzoekenden, werknemers, werkgevers, werklozen, kwetsbare groepen, jongeren, ouderen, arbeidsgehandicapten, ... voor iedereen!

Werk voor iedereen !

De uitzendsector is een barometer voor VDAB want uitzendbedrijven zitten aan de bron: detectie van knelpunten, evoluties signaleren in beroepen en competenties, groei van activiteiten en economie.
Deze expertise draagt bij in het streven van VDAB en uitzendsector naar een goede matching tussen werkzoekenden en vacatures en het streven naar duurzame tewerkstelling voor alle burgers.

Toeleiden naar werk via de kortste weg: matching burger/vacature

VDAB beschouwt de interimjob als een belangrijk instrument om werkzoekenden te ondersteunen om (terug) een plaats op de arbeidsmarkt te vinden.
Daarom besteden beide partners de nodige aandacht aan de kwaliteit van ingevoerde vacatures.

Toeleiden naar werk via de kortste omweg: competentieontwikkeling/erkenning

VDAB en de uitzendsector hechten heel veel belang aan competentieontwikkeling - en erkenning.
De VDAB-competentiecentra staan open voor alle vragen en voorstellen, zoals opleidingen-op-maat-van de uitzendjob, opleidingen-op-maat-van het-bedrijf, frequent opleidingsaanbod voor (kandidaat)uitzendkrachten. de organisatie van specifieke groepsopleidingen voor werkzoekenden ifv concrete tewerkstellingsmogelijkheden, ...en dit alles in samenwerking met de sectorconsulenten en uitzendbedrijven.
De uitzendsector is ook erg actief in het ontwikkelen van tools ifv het erkennen van competenties en ifv de loopbaan van de uitzendkrachten.

Oog voor Loopbaan

Ook uitzendkrachten kunnen bij VDAB terecht voor een babbel ivm hun toekomst en loopbaan - VDAB kan de uitzendkracht wegwijs maken en een overzicht geven van instanties die in de buurt loopbaanbegeleiding aanbieden.
Federgon en het vormingsfonds zijn betrokken in de verdere ontwikkeling en toepassing van MijnLoopbaan, het persoonlijk Ontwikkelingsplan en Competent

The Sky is the Limit

VDAB en de uitzendsector, een samenwerking die groeit en zal blijven groeien !