Nieuws voor de pers

VDAB organiseert grootste jobbeurs van Limburg op 28 maart

Op 28 maart organiseert VDAB met het ‘Talentevent’ de grootste jobbeurs van Limburg. Locatie is de T2-campus van Genk: het opleidingscentrum van VDAB en dé Limburgse talenthub voor technologie en innovatie. 110 Limburgse bedrijven uit alle sectoren zullen aanwezig zijn met hun vacatures. Werkzoekenden zijn welkom tussen 9u30 en 15u30. 

Lees meer

Vijf lokale besturen bundelen hun krachten met Haviland en VDAB

De gemeenten Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Steenokkerzeel en Zemst ondertekenen in GC De Melkerij een samenwerkingsovereenkomst met VDAB en Haviland. Als regiegebied ‘Tewerkstellingsloket H5’ versterken ze structureel de samenwerking om de uitdagingen op de lokale arbeidsmarkt aan te pakken en zo nog meer mensen aan het werk te helpen.

Lees meer

VDAB vacaturebericht West-Vlaanderen - februari 2024

De voorbije twaalf maanden werden in West-Vlaanderen 54.363 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 18,5% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.
 

Lees meer

Vacaturebericht Februari 2024

In februari 2024 werden 25.801 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 12,9% minder dan in februari 2023. 

Lees meer

Vertaalapp FACT nu ook beschikbaar voor de bouwsector

De Provincie West-Vlaanderen, VDAB en de partners binnen het Interreg V-project ‘AB Réfugiés-Emploi’, lanceren een digitaal beeldwoordenboek voor de bouwsector in 11 talen in de mobiele applicatie ‘First Aid Communication Tool’, of kortweg FACT.

Lees meer

Jobbeurs Sappi 13 maart: uitnodiging persmoment

Op 13 maart organiseren VDAB, gemeente Lanaken, Maasmechelen en Randstad Risesmart een jobbeurs voor de ontslagen medewerkers van Sappi. We verwachten zo'n 600 getroffen medewerkers van Sappi, Nedcar, Purmo, Vasco, Bose en andere werkzoekenden uit de regio Maasland.

Lees meer

Oostends VDAB-kantoor vanaf 6 maart voorzien van een digipunt

Bezoekers van het VDAB-kantoor in de Brigantijnenstraat in Oostende kunnen vanaf 6 maart 2024 elke woensdag- en vrijdagvoormiddag een beroep doen op vrijwilligers van digipunt om hen te helpen bij hun digitale vragen. Het digipunt komt er in samenwerking met Stad Oostende en Perspectief, de projectvereniging die ijvert voor duurzame tewerkstelling in de regio Middenkust. Zo willen de betrokken partijen digitale uitsluiting van kwetsbare groepen tegengaan.

Lees meer

VDAB, vertrouwde gids op de arbeidsmarkt van de toekomst

Een jaar geleden stelde minister Brouns dat ‘we met open vizier moeten durven kijken naar de toekomst van VDAB.’ Daarom vroeg de minister aan VDAB om een onderzoek op te starten. De resultaten van dat onderzoek werden vandaag toegelicht aan de Raad van Bestuur van VDAB. Minister van Werk, Jo Brouns: “De werkzaamheidsgraad is de afgelopen jaren gestegen naar 77%. VDAB heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Om nog meer mensen aan de slag te krijgen, moeten we kijken naar mensen die vandaag niet beroepsactief zijn. Om hen aan de slag te krijgen, moet VDAB zich focussen op haar kerntaken

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke van Bommel

Vragen als journalist

Joke van Bommel - woordvoerder

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Lukas Vanderborght

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Valerie Meykens

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter