VDAB haalt Fairtrade Award binnen

De Fairtrade Award is een erkenning voor bedrijven en organisaties die zich inzetten om een aanzienlijk deel van hun cateringaanbod fairtrade te maken. Bij VDAB gebruiken we nu enkel nog fairtrade koffie, thee, suikersticks, fruitsap en wijnen.

De uitreiking van de Fairtrade Award vond plaats op 2 oktober 2018 op de hoofdzetel van VDAB. Gedelegeerd bestuurder Fons Leroy nam er de Fairtrade Award in ontvangst van Nicolas Lambert, directeur van Fairtrade Belgium.

Nicolas Lambert: "Handel is een formidabel instrument voor ontwikkeling en kan sterk bijdragen aan het bestrijden van economische en sociale ongelijkheden, op voorwaarde dat de handelsregels eerlijk en respectvol zijn voor de mens en zijn omgeving. 'It’s trade, not aid', dat is onze overtuiging en die van alle actoren van eerlijke handel".

Waarom kiezen we bij VDAB voor Fairtrade?

We willen ons inzetten voor een rechtvaardige samenleving. Hiermee leveren we als VDAB een bijdrage aan de 17 ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Deze wereldwijde doelstellingen inspireerden ons om onze duurzaamheidsstrategie vorm te geven. Zo willen we onze bijdrage leveren aan de doelstelling: eerlijk werk voor allen. Want dat vinden we belangrijk, niet alleen bij ons, maar ook in het Zuiden.

Fons Leroy: “Dit soort partnerschappen met organisaties met dezelfde waarden is belangrijk. Hierdoor kunnen we kansen geven aan talent aan de andere kant van de wereld. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen geven ons een kader waarbinnen we de wereld rechtvaardiger kunnen maken.

Bij VDAB doen we dat door in onze organisatie fairtrade producten aan te bieden, maar we stappen ook naar buiten om via onze expertise over bijvoorbeeld opleidingen een bijdrage te doen aan waardig en leefbaar werk. Niet enkel in Vlaanderen, maar ook in de rest van de wereld.”