Schrijf je in als werkzoekende na ontslag, tijdelijk werk of interimwerk

Woon je in Vlaanderen en word je werkloos na een ontslag, tijdelijk werk of interimwerk van langer dan 28 dagen? Dan moet je je inschrijven bij VDAB als werkzoekende om een werkloosheidsuitkering aan te vragen en begeleiding te krijgen in je zoektocht naar werk.

Schrijf je in als werkzoekende

Schrijf je in binnen de 8 dagen na je opzegperiode (bij ontslag) of na je laatst gewerkte dag (bij tijdelijk werk of interimwerk).

Je kan je online inschrijven of telefonisch via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur. Schrijf je je online in, kies dan voor ‘Ik ben werkloos en vraag of krijg een werkloosheidsuitkering’.

Let op: doe je je opzegtermijn niet of niet volledig? Dan moet je je binnen de 2 maanden inschrijven vanaf het moment dat je niet meer of minder moet werken.

  • Dit is erg belangrijk want anders ontvang je niet onmiddellijk een werkloosheidsuitkering als je na je opzegperiode nog geen werk hebt.
  • Schrijf je je online in, kies dan voor ‘Ik zit in mijn opzegtermijn of ontvang een verbrekingsvergoeding.'

Meer weten? Bekijk ons:

Schrijf je in als werkzoekende

Je kan je online inschrijven of telefonisch via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

Schrijf je in

Ben je aan het einde van je loopbaan en ontvang je een bedrijfstoeslag? Ook dan moet je je inschrijven als werkzoekende bij VDAB om een werkloosheidsuitkering aan te vragen. Kies voor ‘Ik ben werkloos en vraag of krijg een werkloosheidsuitkering’.