Hoe bestel ik loopbaancheques?

Wil je je loopbaanbegeleiding betalen met loopbaancheques? We leggen je uit hoe het werkt en hoe je ze kan bestellen.

Bestel loopbaancheques

Heb je loopbaancheques besteld? Bekijk de status van je aanvraag.

Hoeveel loopbaancheques kan ik bestellen?

Heb je een job, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Je eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur. Je betaalt maar 40 euro voor een loopbaancheque. Dit is erg voordelig want de reële waarde bedraagt 169 euro per uur.

Wil je graag 7 uur loopbaanbegeleiding volgen?

  • Bestel dan eerst één loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen.
  • Let wel: op het moment dat je de tweede loopbaancheque aanvraagt, moet je nog aan de voorwaarden beantwoorden voor loopbaancheques. Een van deze voorwaarden is dat je aan het werk bent.
  • Je kan de tweede loopbaancheque voor loopbaanbegeleiding gebruiken in hetzelfde loopbaancentrum, maar je mag ook naar een andere loopbaancentrum gaan.

Wanneer bestel ik best loopbaancheques?

  • Je kan wachten met het bestellen van je loopbaancheque tot je een infomoment gehad hebt in een erkend loopbaancentrum en beslist hebt bij welk loopbaancentrum je loopbaanbegeleiding wil volgen.
    • Op het einde van het eerste gesprek met je loopbaanbegeleider ondertekenen jullie een samenwerkingsovereenkomst. Op dat moment geef je je loopbaancheque aan je loopbaanbegeleider.

    • Na de ondertekening kan je niet meer van loopbaancentrum veranderen (maar eventueel wel nog van loopbaanbegeleider binnen het centrum). Je kan pas opnieuw van loopbaancentrum veranderen als je na je 4 uur begeleiding een tweede loopbaancheque gebruikt. Het is dus erg belangrijk dat je je eerst goed informeert voor je een loopbaancentrum kiest!

  • Bestel je je cheque liever op voorhand? Ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat je loopbaancheque maar 3 maanden geldig zijn. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheque. Start dus voor deze datum met je begeleiding.
Loopbaancheques

Meer veelgestelde vragen over loopbaancheques