VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma organiseerden zesde editie van de mobiele opleiding keukenmedewerker

Blankenberge telt heel wat horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod in en rond Blankenberge. Omdat vacatures voor de job keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding ‘keukenmedewerker’.

De mobiele opleiding tot keukenmedewerker is een heel praktijkgerichte opleiding. De cursisten leerden alles over ‘werken in de keuken’. Denk maar aan snijtechnieken en bereidingen van gerechten, snacks en desserts. Ze leerden gerechten mooi dresseren en de hygiëneregels stonden ook op het opleidingsmenu. 

De opleiding, die 25 lesdagen in beslag nam, werd al voor de zesde keer in Blankenberge georganiseerd. De opleiding vond plaats in hotel Cavalli dat z’n keuken ter beschikking stelde voor de cursisten. Aansluitend op de opleiding volgden de cursisten een stage bij verschillende horecazaken in Blankenberge. Van de 7 cursisten die de opleiding begonnen, haalden er 5 de eindmeet. Drie van hen konden onmiddellijk aan het werk, een vierde cursist zal nog een verdiepingscursus volgen.

 

Opleiding keukenmedewerker
©VDAB


 

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere