Nieuws voor de pers

VDAB Horecatrailer staat voor het eerst in Genk

Vandaag gaven Stad Genk, Horeca Forma, Horeca Limburg en VDAB het startschot voor een driedaagse horeca actie in Genk. Wie droomt van een carrière in de horeca krijgt op 17 en 19 april nog de kans om op het Stadsplein in Genk te ervaren wat deze bruisende sector te bieden heeft.

Lees meer

Jobbeurs in Rotselaar matcht werkzoekenden met meer dan 40 werkgevers uit de regio

Op dinsdag 23 april 2024 organiseert VDAB, samen met de gemeente Rotselaar, een regionale jobbeurs voor de 13e keer. Deze vindt plaats in Sportoase De Toren van 14 tot 18 uur. Werkgevers uit het samenwerkingsverband Dijleland: Rotselaar, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen en Tremelo stellen hun vacatures voor en maken kennis met werkzoekenden die de stap naar een job in eigen streek willen zetten. 

Lees meer

Werkzoekenden ‘AanZet’ met nieuw lokaal partnerschap

Willebroek, Puurs-Sint-Amands en Bornem startten op 1 januari samen met VDAB een nieuw lokaal partnerschap om mensen met een multiproblematiek naar de arbeidsmarkt te krijgen. Op 25 april om 16 uur vindt de officiële kick-off plaats in de Abdij van Bornem.

Lees meer

Meer dan 40 Oostendse werkzoekenden proeven van een horecajob

Opleidingsorganisatie Horeca Forma, VDAB en het Economisch Huis Oostende willen samen het personeelstekort in de horeca aanpakken. Daarom nodigden ze vandaag werkzoekenden en niet-beroepsactieven uit voor een horecadag in Hotel Andromeda in Oostende. In een krappe arbeidsmarkt, was de opkomst groot: meer dan 40 geïnteresseerden ontdekten via workshops welk horecaberoep bij hen past. Na vandaag kunnen ze instappen in één van de vier geplande opleidingen: afwasser, bartender, keukenmedewerker of medewerker kamerdienst. 

Lees meer

VDAB Vilvoorde opent nieuwe Digibank

Heb je digitale vragen? Kom vanaf 19 april 2024, elke vrijdagvoormiddag van 10 tot 12 uur, naar de nieuwe Digibank in het VDAB-kantoor in de Witherenstraat. Digibank VDAB komt er in samenwerking met stad Vilvoorde en gemeente Machelen-Diegem. Op deze manier willen we de digitale uitsluiting van kwetsbare groepen tegengaan.

Lees meer

VDAB vacaturebericht West-Vlaanderen - maart 2024

De voorbije twaalf maanden werden in West-Vlaanderen 53.778 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 16,8% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Jobs in uw buurt? Vind ze in Mijn Burgerprofiel

Een job in de buurt, velen willen het graag, maar vinden soms moeilijk de weg naar vacatures in de eigen gemeente. Daarom lanceert VDAB samen met Digitaal Vlaanderen een nieuwe toepassing in Mijn Burgerprofiel: 'Jobs in uw buurt’. 

Lees meer

Jobbeurs Zuidoost Hageland

Werkzoekenden en werknemers die een nieuwe uitdaging willen aangaan, kunnen op donderdag 18 april 2024 naar de zesde editie van de Jobbeurs in Zaal Manege in Tienen. De beurs is een unieke gelegenheid om kennis te maken met werkgevers uit de regio en hun vacatureaanbod.

Lees meer

Vacaturebericht maart 2024

In maart 2024 werden 26.474 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 16,3% minder dan in maart 2023. 

Lees meer

VDAB organiseert inschrijfmomenten voor getroffenen Van Hool

Vanaf dinsdag 9 april tot en met 16 april organiseert VDAB inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals. Het is belangrijk dat getroffen werknemers zich bij VDAB inschrijven binnen de 8 dagen. Dan garanderen ze hun recht op een uitkering. In de weken daarna kunnen ze rekenen op outplacementbegeleiding.

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke van Bommel

Vragen als journalist

Joke van Bommel - woordvoerder

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Lukas Vanderborght

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Valerie Meykens

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter