Nieuws voor de pers

VDAB Werkzoekendenbericht mei 2023

Op 31 mei 2023 bedroeg het aantal werkzoekenden zonder werk (WZW) 192.177. Ten opzichte van mei vorig jaar is het aantal werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag gedaald met 5%.

Lees meer

Derde jobbeurs voor nieuwkomers regio Noord-Limburg

Vandaag organiseren Focus Noord vzw, Fedasil, Rode Kruis, Welzijnsregio en VDAB een jobbeurs in Pelt voor nieuwkomers regio Noord-Limburg. Met deze jobbeurs nemen we drempels weg bij nieuwkomers om te solliciteren en maken we de match met werkgevers uit de regio, om zo hun vele vacatures in te vullen. 

Lees meer

VDAB hielp dit jaar al 63.000 werkzoekenden aan werk

Ondanks het dalend aantal vacatures, blijft de krapte op de arbeidsmarkt groot. Per vacature zijn er nauwelijks 2 kandidaten. Met opleidingen, werkplekleren en jobbeurzen wil VDAB de match maken met de vele vacatures. Die aanpak werkt. Sinds januari hielp VDAB al 63.000 mensen aan werk. VDAB schakelt nu nog een versnelling hoger. Na 2 weken belt VDAB werkzoekenden op. 

Lees meer

Eerste jobbeurs voor Oekraïense werkzoekenden in het Waasland

Op vrijdag 26 mei organiseren de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), Travi (expert voor opleiding van uitzendkrachten en -kandidaten) en het OCMW van de stad Sint-Niklaas voor het eerst een jobbeurs voor Oekraïense werkzoekenden. De partners bouwen voort op de succesvolle samenwerking in Aalst, Gent en Oudenaarde. 

Lees meer

Shaken & proeven met bartenders in opleiding dankzij het Learning for Life-programma

Vandaag toonden de bartenders in opleiding hun indrukwekkende horeca-skills tijdens een interactieve workshop in VDAB Oostende. De workshop, georganiseerd door Diageo, Horeca Forma, Stad Brugge, Economisch huis Oostende en VDAB, bood een unieke gelegenheid om kennis te maken met de bartenderopleiding 'Learning for Life'. Negen werkzoekenden met een passie voor horeca werden zorgvuldig geselecteerd voor deze intensieve opleiding, waar ze de fijne kneepjes van het bartendervak leerden om binnenkort te schitteren in de horecasector.

Lees meer

Succesvolle jobdag voor Pfizer

Op dinsdag 23 mei organiseerden Pfizer Puurs en VDAB een jobdag in de gebouwen van VDAB in Mechelen. Reden voor de jobdag zijn de openstaande vacatures voor procesoperatoren in de productiesite in Puurs-Sint-Amands. Op de jobdag hadden 200 werkzoekenden al een eerste gesprek met de recruiters van Pfizer.

Lees meer

250 bezoekers op jobbeurs Maasland

Vandaag organiseerden 5 Maaslandse gemeenten samen met VDAB een jobmarkt in het gemeentelijk sportstadion van Maasmechelen, thuisbasis van Patro Eisden. Met 250 bezoekers voor iets meer dan 20 lokale werkgevers uit de transport-, logistiek- of industriesector, was de jobbeurs een succes. 

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke van Bommel

Woordvoerder

Joke van Bommel

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Adel Mouchalleh

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Marleen Mostinckx

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter