Nieuws voor de pers

Steeds meer Brusselaars werken in Vlaanderen

In de afgelopen jaren is het aantal Brusselse pendelaars naar Vlaanderen opvallend toegenomen. De pendelstromen hangen sterk samen met de verbindingen tussen Brusselse gemeenten en de Vlaamse Rand. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat Actiris en VDAB vandaag publiceren. Intussen werken meer dan 56.000 Brusselaars in de Vlaamse Rand. Actiris en VDAB zien potentieel. Ze willen meer Brusselse werkzoekenden overtuigen om te solliciteren in Vlaanderen.

Lees meer

VDAB gaf dit jaar al 15.000 sancties en waarschuwingen aan werkzoekenden

In de eerste zes maanden van 2023 gaf VDAB in totaal 14.959 sancties en waarschuwingen. Het gaat om 6.334 sancties, 6.988 waarschuwingen en 1.637 negatieve evaluaties voor jongeren in hun beroepsinschakelingstijd. Het aantal sancties ligt 27% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Wim Adriaens, CEO van VDAB, ligt dat aan de actieve en consequente bemiddeling van VDAB.

Lees meer

VDAB neemt intrek in OverKop-huis Pelt

In Pelt kunnen jongeren vanaf nu elke donderdag van 13 tot 16 uur met al hun vragen rond werk en opleiding terecht bij VDAB in het OverKop-huis. Dit in het kader van OverKop Kwadraat (OK²), een project in samenwerking met het CAW en Arktos, waarbij jongeren tussen 16 en 30 jaar laagdrempelig ondersteund en versterkt worden richting de arbeidsmarkt.

Lees meer

VDAB zet poetsmobiel in om mensen warm te maken voor de schoonmaaksector

De vraag naar extra handen in de schoonmaaksector is heel groot. Daarom gaat VDAB dit najaar de boer op om mensen te informeren over de job- en opleidingsmogelijkheden in de schoonmaak. Met de gloednieuwe poetsmobiel zal VDAB in verschillende West-Vlaamse steden halt houden. De eerste stopplaats wordt de wekelijkse markt in Torhout.

Lees meer

VDAB Limburg leidt vanaf september rijinstructeurs op

Werkzoekenden die willen werken als rijinstructeur kunnen zich nu aanmelden bij VDAB. 
Om het tekort aan lesgevers in de autorijscholen op te vangen, erkent VDAB Limburg vanaf november de opleiding rijinstructeur. Limburgse werkzoekenden zonder werk kunnen de opleiding gratis volgen via VDAB en kunnen zich vanaf nu aanmelden. 

Lees meer

Regionale jobbeurs in Demerland op 19 september 2023

Op dinsdag 19 september 2023 organiseert VDAB een regionale jobbeurs in samenwerking met enkele partners. De beurs vindt plaats in GC den egger in Scherpenheuvel-Zichem van 13.30 uur tot 16 uur. Tijdens deze beurs krijgen bedrijven de kans om hun vacatures in de regio bekend te maken. Meteen kunnen ze ook kennis maken met mogelijke kandidaten voor hun beschikbare jobs.

Lees meer

VDAB vacaturebericht West-Vlaanderen - augustus 2023

De voorbije twaalf maanden werden in West-Vlaanderen 58.683 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 18,4% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Vacaturebericht provincie Antwerpen augustus 2023

De voorbije twaalf maanden werden in de provincie Antwerpen 99.445 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 14,8% minder dan de twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke van Bommel

Woordvoerder

Joke van Bommel

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Adel Mouchalleh

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Marleen Mostinckx

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter