Nieuws voor de pers

JOBSinAalter brengt lokale werkgevers en werkzoekenden samen

Op zaterdag 25 maart organiseren VDAB, Voka en lokaal bestuur Aalter JOBSinAalter, een jobbeurs voor werkgevers in en rond Aalter. Zo’n 30-tal bedrijven staan klaar om kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio om iets meer dan 2500 vacatures in te vullen.

Lees meer

Vertrekhal Luchthaven Oostende loopt vol tijdens jobmarkt

Op donderdag 16 maart organiseerden VDAB, Economisch Huis Oostende en Luchthaven Oostende-Brugge in de vertrekhal van de luchthaven een grote jobmarkt. Werkzoekenden konden er rechtstreeks solliciteren bij 15 bedrijven die actief zijn op de luchthaven en die samen meer dan 50 vacatures hebben openstaan.

Lees meer

Jobbeurs in Willebroek lokt 1000-tal bezoekers

Op donderdag 16 maart hebben de gemeente Willebroek en VDAB een jobbeurs georganiseerd in het Huis van de Vrije Tijd in Willebroek. Een duizendtal werkzoekenden solliciteerden bij 26 bedrijven uit Willebroek of omgeving. Ook Jo Brouns, Vlaams minister van Werk, bracht donderdag een bezoek aan de jobbeurs.

Lees meer

Gratis opleiding bartender moet werkzoekenden aan een job helpen in Brugse en Oostendse horeca

De horeca is voortdurend op zoek naar personeel. Op dit moment staan er in de regio Brugge en Oostende meer dan 500 vacatures open. Om dit personeelstekort aan te pakken en werkzoekenden te helpen bij het vinden van een job, organiseren VDAB, Diageo, Economisch Huis Oostende, Stad Brugge en Horeca Forma Vlaanderen een gratis, praktijkgerichte opleiding bartender ‘Learning for Life’.

Lees meer

Deelnemers 'Recht naar de gevangenis' krijgen opleiding schoonmaak van VDAB

VDAB begeleidt gedetineerden naar werk via opleiding en bemiddeling. In het tv-programma Recht naar de Gevangenis komt een opleiding schoonmaak van VDAB aan bod. Die dienstverlening is belangrijk want onderzoek toont aan dat een job de re-integratie na een periode van opsluiting aanzienlijk verhoogt. Daarom wil VDAB zijn dienstverlening voor deze doelgroep verder uitbouwen.

Lees meer

Vacaturebericht provincie Antwerpen, februari 2023

De afgelopen twaalf maanden (februari 2023 - maart 2022) werden in Antwerpen 106.627 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 2,5% minder dan de twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Vacaturegerichte opleiding levert 6 nieuwe carrossiers op voor A&M Group

Vrijdag 10 maart studeerden 6 cursisten af na een verkorte opleiding carrosserie bij VDAB. De opleiding is een samenwerking tussen VDAB en A&M Group, dat al lange tijd carrossiers zocht voor hun vestigingen in Genk, Schaffen, Halen en Lanaken. Alle afgestudeerden krijgen maandag een IBO-contract bij A&M Group.

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke Van Bommel

Woordvoerder

Joke van Bommel

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Adel Mouchalleh

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Marleen Mostinckx

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter