Nieuws voor de pers

VDAB Oost-Vlaanderen zet de deuren van al zijn opleidingscentra open

"Opleiden is het nieuwe rekruteren." Met dit motto trekt VDAB naar werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Om de opleidingen van VDAB nog meer bekend te maken bij werkzoekenden en partnerorganisaties, zet VDAB de deuren van zijn opleidingscentra in Oost-Vlaanderen wagenwijd open.

Lees meer

VDAB-opleiding voor vrachtwagenchauffeur op militair domein in Brasschaat

Minister Brouns opent nieuw oefenterrein voor opleiding vrachtwagenchauffeur op militair domein in Brasschaat. In het afgelopen jaar ontving VDAB meer dan 7.500 vacatures voor vrachtwagenchauffeur. Daarom wil VDAB meer capaciteit voorzien voor kandidaten. Door een samenwerking met Defensie werd extra ruimte gevonden, en kunnen binnenkort nieuwe vrachtwagenchauffeurs de baan op.

Lees meer

VDAB, Cobot en Stad Waregem organiseren Jobdag Textiel

Op donderdag 23 maart organiseerden VDAB, het sectorale opleidingscentrum voor de textielindustrie Cobot en Stad Waregem een jobdag specifiek voor de textielsector. De jobdag vond plaats in het stadhuis van Waregem. Werkzoekenden met interesse om te werken in de sector konden er rechtstreeks solliciteren bij 8 textielbedrijven.

Lees meer

Nieuw initiatief voor werkgelegenheid in de haven

Als belangrijkste economische motor van Vlaanderen zorgt Port of Antwerp-Bruges vandaag voor 73.700 directe jobs. Om die jobs en nieuwe jobs te kunnen blijven invullen, heeft de haven nood aan mensen. Veel talent en veel divers talent. Het vinden van kandidaten is een grote uitdaging. VDAB, Provincie Antwerpen en Havenbedrijf Antwerpen-Brugge ondervroegen werkgevers en werkzoekenden over tewerkstelling in de haven en polsten naar aanbevelingen. De belangrijkste conclusie is dat er nood is aan één centraal punt waar beiden elkaar kunnen vinden. Daarvoor staat een digitaal jobinfopunt in de

Lees meer

JOBSinAalter brengt lokale werkgevers en werkzoekenden samen

Op zaterdag 25 maart organiseren VDAB, Voka en lokaal bestuur Aalter JOBSinAalter, een jobbeurs voor werkgevers in en rond Aalter. Zo’n 30-tal bedrijven staan klaar om kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio om iets meer dan 2500 vacatures in te vullen.

Lees meer

Vertrekhal Luchthaven Oostende loopt vol tijdens jobmarkt

Op donderdag 16 maart organiseerden VDAB, Economisch Huis Oostende en Luchthaven Oostende-Brugge in de vertrekhal van de luchthaven een grote jobmarkt. Werkzoekenden konden er rechtstreeks solliciteren bij 15 bedrijven die actief zijn op de luchthaven en die samen meer dan 50 vacatures hebben openstaan.

Lees meer

Jobbeurs in Willebroek lokt 1000-tal bezoekers

Op donderdag 16 maart hebben de gemeente Willebroek en VDAB een jobbeurs georganiseerd in het Huis van de Vrije Tijd in Willebroek. Een duizendtal werkzoekenden solliciteerden bij 26 bedrijven uit Willebroek of omgeving. Ook Jo Brouns, Vlaams minister van Werk, bracht donderdag een bezoek aan de jobbeurs.

Lees meer

Gratis opleiding bartender moet werkzoekenden aan een job helpen in Brugse en Oostendse horeca

De horeca is voortdurend op zoek naar personeel. Op dit moment staan er in de regio Brugge en Oostende meer dan 500 vacatures open. Om dit personeelstekort aan te pakken en werkzoekenden te helpen bij het vinden van een job, organiseren VDAB, Diageo, Economisch Huis Oostende, Stad Brugge en Horeca Forma Vlaanderen een gratis, praktijkgerichte opleiding bartender ‘Learning for Life’.

Lees meer

Deelnemers 'Recht naar de gevangenis' krijgen opleiding schoonmaak van VDAB

VDAB begeleidt gedetineerden naar werk via opleiding en bemiddeling. In het tv-programma Recht naar de Gevangenis komt een opleiding schoonmaak van VDAB aan bod. Die dienstverlening is belangrijk want onderzoek toont aan dat een job de re-integratie na een periode van opsluiting aanzienlijk verhoogt. Daarom wil VDAB zijn dienstverlening voor deze doelgroep verder uitbouwen.

Lees meer

Vacaturebericht provincie Antwerpen, februari 2023

De afgelopen twaalf maanden (februari 2023 - maart 2022) werden in Antwerpen 106.627 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 2,5% minder dan de twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke van Bommel

Woordvoerder

Joke van Bommel

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Adel Mouchalleh

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Marleen Mostinckx

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter