Nieuws voor de pers

Succesvolle jobdag voor Pringles

Op vrijdag 29 september organiseerden Pringles en VDAB een jobdag in de gebouwen van VDAB in Mechelen. Reden voor de jobdag zijn de openstaande vacatures voor technisch operatoren in hun fabriek in Mechelen-Zuid. Op de jobdag hadden 9 kandidaten al een eerste gesprek met de recruiters van Pringles.

Lees meer

Goe volk gezocht!

Horeca Forma, IGS (Intergemeentelijke samenwerking) Zuidwest Rand (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw) en VDAB slaan de handen in mekaar om het personeelstekort in de horeca aan te pakken. Van 3 tot en met 5 oktober 2023 kan iedereen op het Possozplein in Halle proeven van een job in de horeca, letterlijk en figuurlijk. De initiatiefnemers geven uitgebreid info over de ruime tewerkstellingsmogelijkheden binnen de horeca. Op die manier maken ze kandidaten warm voor de vele vacatures in de sector.

Lees meer

Met JOBOP, dé JOB-en Opleidingenbeurs op 3 oktober in Vilvoorde, naar een hogere werkzaamheid in de regio

Op 3 oktober organiseert VDAB ‘JOBOP’, een grote job- en opleidingenbeurs met zo’n 105 aanwezige bedrijven en opleidingspartners te Vilvoorde. Deze beurs is een samenwerking in gedeeld partnerschap met Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Vilvoorde, Machelen, Grimbergen en Aviato Brussels Airport. JOBOP vindt plaats in het opleidingscentrum van VDAB in de Cyriel Buyssestraat 15 in Vilvoorde van 11 uur tot 16.30 uur.
 

Lees meer

Steeds meer Brusselaars werken in Vlaanderen

In de afgelopen jaren is het aantal Brusselse pendelaars naar Vlaanderen opvallend toegenomen. De pendelstromen hangen sterk samen met de verbindingen tussen Brusselse gemeenten en de Vlaamse Rand. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat Actiris en VDAB vandaag publiceren. Intussen werken meer dan 56.000 Brusselaars in de Vlaamse Rand. Actiris en VDAB zien potentieel. Ze willen meer Brusselse werkzoekenden overtuigen om te solliciteren in Vlaanderen.

Lees meer

VDAB gaf dit jaar al 15.000 sancties en waarschuwingen aan werkzoekenden

In de eerste zes maanden van 2023 gaf VDAB in totaal 14.959 sancties en waarschuwingen. Het gaat om 6.334 sancties, 6.988 waarschuwingen en 1.637 negatieve evaluaties voor jongeren in hun beroepsinschakelingstijd. Het aantal sancties ligt 27% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Wim Adriaens, CEO van VDAB, ligt dat aan de actieve en consequente bemiddeling van VDAB.

Lees meer

VDAB neemt intrek in OverKop-huis Pelt

In Pelt kunnen jongeren vanaf nu elke donderdag van 13 tot 16 uur met al hun vragen rond werk en opleiding terecht bij VDAB in het OverKop-huis. Dit in het kader van OverKop Kwadraat (OK²), een project in samenwerking met het CAW en Arktos, waarbij jongeren tussen 16 en 30 jaar laagdrempelig ondersteund en versterkt worden richting de arbeidsmarkt.

Lees meer

VDAB zet poetsmobiel in om mensen warm te maken voor de schoonmaaksector

De vraag naar extra handen in de schoonmaaksector is heel groot. Daarom gaat VDAB dit najaar de boer op om mensen te informeren over de job- en opleidingsmogelijkheden in de schoonmaak. Met de gloednieuwe poetsmobiel zal VDAB in verschillende West-Vlaamse steden halt houden. De eerste stopplaats wordt de wekelijkse markt in Torhout.

Lees meer

VDAB Limburg leidt vanaf september rijinstructeurs op

Werkzoekenden die willen werken als rijinstructeur kunnen zich nu aanmelden bij VDAB. 
Om het tekort aan lesgevers in de autorijscholen op te vangen, erkent VDAB Limburg vanaf november de opleiding rijinstructeur. Limburgse werkzoekenden zonder werk kunnen de opleiding gratis volgen via VDAB en kunnen zich vanaf nu aanmelden. 

Lees meer

Regionale jobbeurs in Demerland op 19 september 2023

Op dinsdag 19 september 2023 organiseert VDAB een regionale jobbeurs in samenwerking met enkele partners. De beurs vindt plaats in GC den egger in Scherpenheuvel-Zichem van 13.30 uur tot 16 uur. Tijdens deze beurs krijgen bedrijven de kans om hun vacatures in de regio bekend te maken. Meteen kunnen ze ook kennis maken met mogelijke kandidaten voor hun beschikbare jobs.

Lees meer

Vragen als journalist?

Woordvoerder Joke van Bommel

Woordvoerder

Joke van Bommel

cijfergegevens

Studiedienst

Cijfermateriaal

Provinciale communicatieverantwoordelijken

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Adel Mouchalleh

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Communicatieverantwoordelijke Brussel

Natalia Paridaens

Communicatieverantwoordelijke Vlaams-Brabant

Marleen Mostinckx

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens

Trends en cijfers

VDAB in beeld

VDAB-logo
Download ons officiële VDAB-logo

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal van Joke en VDAB

Over VDAB
Organisatie, beleid, werken bij VDAB...

Volg ons op Twitter