Solliciteren

Boost je zoektocht naar werk

Ben je al even op zoek naar werk, en wil het niet vlotten? Of zet je je eerste stappen op de arbeidsmarkt en kan je wat ondersteuning gebruiken? Volg een online sollicitatieworkhop. Gratis en praktisch!

Workshop: boost je zoektocht naar werk

Tijdens deze workshop word je gedurende drie dagen uitgedaagd tot zelfreflectie. Onder begeleiding van een coach maak je samen met de andere deelnemers oefeningen, en kom je tot persoonlijke inzichten.

 • Je ontdekt wat je talenten zijn, en leert hoe je een werkgever ervan kan overtuigen.
 • Je buigt je over de vraag 'Wat vind ik belangrijk in een job?' en komt te weten welke bedrijfscultuur bij je past.
 • Je leert hoe je professionele contacten legt, en onderhoudt.

Workshop: solliciteren kan je leren!

Weet je welke job je wil, maar wil je nog wat sleutelen aan je sollicitatievaardigheden? In deze workshop van drie halve dagen buig je je over de vragen:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Hoe kan ik de werkgever overtuigen via mijn brief, cv en sollicitatiegesprek?

Resultaat: je gaat naar huis met een massa tips en tricks om succesvol te solliciteren.

Workshop: solliciteren met een videoboodschap

Solliciteren via een videoboodschap wint aan populariteit. Het is een verfrissende manier om te reageren op een vacature, en je presentatieskills in de verf te zetten.

Wil je graag een eigen video opnemen, of wil je al doende ervaren of solliciteren met een videoboodschap iets voor jou is? Schrijf je dan in voor deze workshop van een halve dag.

Workshop: scoren met LinkedIn

Meer dan drie miljoen Belgen hebben een profiel op LinkedIn. Veel recruiters maken dan ook gebruik van deze professionele netwerksite. Ben je op zoek naar werk of een stage? Dan is LinkedIn 'the place to be'.

Tijdens deze workshop van een dag ontdek je hoe je LinkedIn kan gebruiken om:

 • je cv online te publiceren,
 • contacten met werkgevers te leggen,
 • en vacatures te zoeken.

Workshop: solliciteer zelfzeker in het Frans

'Racontez quelque chose de vous-même'. Je weet nooit op voorhand hoe de werkgevers je kennis van het Frans gaat testen, maar je kan je wel voorbereiden op enkele veelgestelde sollicitatievragen in het Frans.

Tijdens deze workshop van anderhalf uur overwin je je angst om Frans te spreken, leer je hoe je in het Frans je motivatie kan toelichten én hoe je aan de werkgever kan bewijzen dat jij de geschikte kandidaat bent.
 

Gratis en voor iedereen

Al deze online workshops zijn gratis voor iedereen. De enige voorwaarden zijn dat je 18 bent, een goede kennis van het Nederlands hebt en beschikt over een computer met camera en microfoon.

Verder zijn een stabiele internetverbinding en een rustige plaats om de workshop te volgen een must. Een headset is een handige aanvulling.

Interesse?

Lees meer en schrijf je in voor een workshop over solliciteren.

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Ook interessant

 • Wat wil jij leren dit schooljaar?

  Bijna 1,2 miljoen leerlingen gingen op 1 september weer naar school in Vlaanderen. Een goed moment om even na te denken over jouw groei. Wat wil jij nog bijleren?

 • Boost je soft skills

  Ben je deze winter door corona aan huis gekluisterd? Maak van de gelegenheid gebruik om je soft skills aan te scherpen door een online opleiding te volgen. Zo ga je met meer zelfkennis 2021 in.

 • Weer studeren

  Ben je werkloos en zou je graag opnieuw studeren? Behaal gratis je diploma via VDAB, en verhoog je kansen op werk aanzienlijk.