Bijleren

Leren bij de kachel

Het valt niet meer te ontkennen: de herfst is in het land. Wil je de lange, donkere avonden op een nuttige manier doorbrengen? Neem een warme chocomelk, sla een plaid om je heen en surf naar onze online opleidingen. Je kan kiezen uit meer dan 300 cursussen om je competenties bij te schaven. Helemaal gratis!

online leren ©Shutterstock

Abonneer je op de nieuwsbrief

Onze online opleidingen zijn niet alleen gratis voor werkzoekenden, maar voor iedereen die wil bijleren. Heb je een job, blijf je thuis voor de kinderen, studeer je, ben je in ziekteverlof…? Het maakt niet uit. Zolang je maar zin hebt om je bij te scholen.

Voor elk wat wils

Je kan kiezen tussen 300 online opleidingen in 18 verschillende domeinen.

Bij sommige opleidingen krijg je hulp van een coach. De coach beantwoordt je vragen. Bovendien kan je feedback vragen over de oefeningen in de cursus.

Laat je inspireren

Weet je niet goed wat te kiezen? Misschien helpt dit lijstje je op weg. Het bevat 11 opleidingen die we warm aanbevelen.

Online leren werkt

Vorig jaar kozen 66.000 cursisten voor een online cursus bij VDAB. Esther is een van hen.

Ze getuigt: “Ik vond het geweldig dat ik mijn Engels gratis kon opfrissen. ‘k Heb genoten van de cursus. Naast de theorie waren er praktische oefeningen, bijvoorbeeld met geluidsopnames. Zo kon ik meteen oefenen. Verder vond ik het handig dat de theorie in kleine blokken opgesplitst was. Hierdoor lukte het me om op de dagen dat ik minder gemotiveerd was toch een deeltje af te werken. Dat gaf me moed om door te gaan.”Meer info: vdab.be/onlineleren
 

Ook interessant

Gratis opleiding leerkracht

Julie en Tara droomden ervan om les te geven. Na een loopbaan in de privé, klopten ze aan bij VDAB om zich om te scholen. Julie: “Als juriste kon ik maar een stukje van mezelf tonen.” 

Weer studeren

Ben je werkloos en zou je graag opnieuw studeren? Behaal gratis je diploma via VDAB, en verhoog je kansen op werk aanzienlijk. Van leerkracht tot bouwkundig tekenaar.