U bent hier

Vermindering inschrijvingsgeld kunstonderwijs

Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB en wil je een opleiding volgen in het deeltijds kunstonderwijs? Dan kom je in aanmerking voor een vermindering van je inschrijvingsgeld. 

Hoe vraag ik een vermindering aan van mijn inschrijvingsgeld?

Om een vermindering te krijgen van je inschrijvingsgeld, moet je in september een attest bezorgen aan de school waar je deeltijds kunstonderwijs gaat volgen.

Je schrijft je best pas in bij de school nadat je hen het attest bezorgd hebt. Zo geniet je meteen van het verminderd tarief. 

Bezorg je pas het attest aan de school nadat je je ingeschreven hebt? Dan betaal je eerst het volledige inschrijvingsgeld en krijg je achteraf het verschil terug. 

Let op: je moet je attest ten laatste op 30 september aan de school bezorgen. Doe je het later, dan heb je geen recht meer op een vermindering van je inschrijvingsgeld.

Waar vind ik het attest om een vermindering aan te vragen van mijn inschrijvingsgeld?

Log in op Mijn loopbaan en klik onderaan op de link 'Inschrijvingsgeld kunstonderwijs'. Kom je in aanmerking voor een vermindering, dan kan je het attest downloaden en printen. 

Kom je in aanmerking voor een vermindering, maar kan je het attest niet downloaden via Mijn loopbaan? Bel naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).