Werken in de houtsector

Ontdek de vele mogelijkheden die de houtsector te bieden heeft en hoe je erin aan de slag kan. Kom je pas van school, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je je bijscholen, dan vind je hier alles wat je nodig hebt.

Als je aan de slag gaat in de houtsector, werk je met duurzame producten en draag je bij aan een groenere wereld. Je kan er elke dag je passie en creativiteit tonen. Of het nu in de gezellige drukte van een atelier is, op een bouwwerf of zelfs in een bos. Aan keuze geen gebrek in deze sector. 

Waarom kiezen voor een job in de houtsector?

  • werkzekerheid gegarandeerd
  • veel groeimogelijkheden en opleidingskansen
  • gevarieerd jobaanbod in verschillende specialisaties
  • werken met geautomatiseerde en digitale technieken
  • goede arbeidsomstandigheden in veilige werkplaatsen met moderne machines

Voor elk wat wils

Van houtbewerker, schrijnwerker en plaatser van ramen en deuren tot meubelstoffeerder en zelfs muziekinstrumentenbouwer. In de houtsector werken verschillende profielen in diverse omstandigheden. Nog niet helemaal mee wat een bepaalde job inhoudt? Onze beroepenfilms geven je een helder beeld.

Jobs

Zoek in ons aanbod van meer dan 5.000 vacatures.

Ontdek alle vacatures in de houtsector

"Het resultaat kunnen zien van je werk, geeft zoveel voldoening!"

Sander
Interieurbouwer

Wat mag je verwachten van een houtopleiding bij VDAB?

Innovatieve opleidingscampussen waar we je leren werken met de nieuwste houtbewerkingsmachines. Laat je overtuigen door de succesverhalen van onze cursisten of volg een virtuele rondleiding in 1 van onze houtateliers.

Ontdek meer