U bent hier

Wat mag je als werkzoekende van ons verwachten?

We nemen maatregelen om het coronavirus te beperken. We volgen de situatie op de voet en passen onze dienstverlening aan. Onderstaande maatregelen gelden minstens tot en met 19 april. 

Bekijk het aanbod tijdelijke jobs door de coronacrisis

 

Sinds 17/03 hebben we de deuren van al onze locaties gesloten. Maar we blijven open vanop afstand! 

 • We garanderen onze dienstverlening:

  • vdab.be is voor iedereen 24/7 beschikbaar. Het is het moment om ons brede online aanbod te ontdekken (online cursussen, ondersteuning sollicitatiecoaches, vacaturedatabank...).

  • 0800 30 700 blijft bereikbaar voor iedereen die een vraag heeft over werk. Je kan je via dat nummer ook inschrijven om je werkloosheidsuitkering in orde te brengen.

  • Bemiddeling blijft mogelijk via de telefoon. Heb je al een bemiddelaar? Bel gerust om een afspraak te maken of te wijzigen. Heb je nog geen bemiddelaar, bel naar 0800 30 700.

 • Groepsactiviteiten zoals opleidingen, workshops, jobbeurzen en infosessies worden opgeschort. De opleidingen lopen door na de opschorting. Andere activiteiten worden uitgesteld naar een later tijdstip.

 • Solliciteren is een noodzakelijke verplaatsing. Vraag aan de werkgever wel een bewijs via mail dat je moet gaan solliciteren. Op die manier kan je aantonen dat je een noodzakelijke verplaatsing doet.

 • Ben je een cursist in opleiding of werkplekleren? Lees welke maatregelen op jou van toepassing zijn.

 • Heb je een afspraak met de controledienst, dan wordt deze uitgesteld. We geven je een seintje via de telefoon. Kunnen we je niet bereiken, dan informeren we je via de post. Je krijgt hoe dan ook de mogelijkheid om een schriftelijk toelichting te geven. Als je geen gebruik maakt van deze optie, dan maken we een nieuwe afspraak voor een verhoor.

 • Wil jij mensen in je straat, wijk of buurt helpen om boodschappen te doen, de hond uit te laten...? Het initiatief ‘Vlaanderen Helpt’ zorgt ervoor dat je als vrijwilliger voldoende verzekerd bent. Registreer je via vlaanderenhelpt.be.

Solliciteren in tijden van corona
Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Ben je op zoek naar werk?
Onze sollicitatiecoaches geven sollicitatietips om het beste te maken van deze moeilijke periode.

 

Updates en vragen

Als er updates zijn, worden die gepubliceerd op deze webpagina.

Heb je vragen? Stel ze via 0800 30 700.