U bent hier

Wat mag je als werkzoekende van ons verwachten?

We nemen maatregelen om het coronavirus te beperken. We volgen de situatie op de voet en passen onze dienstverlening aan. Heel wat VDAB-locaties zijn al geopend, maar met enkele beperkingen. We blijven voor iedereen bereikbaar op afstand. Volg hier de laatste updates.

Bekijk het aanbod tijdelijke jobs door de coronacrisis

Enkel op afspraak

We openden al heel wat VDAB-locaties, maar enkel voor een beperkt aantal klanten die een brief krijgen voor een afspraak. Krijg je een brief, neem dan zeker je mondmasker mee, want het is verplicht.

Voorzorgsmaatregelen

In de locaties die geopend zijn, voorzien we deze voorzorgsmaatregelen om je op een veilige manier te ontvangen: 

  • We plaatsten plexiglas om een veilig contact te garanderen.

  • We brachten vloerstickers en linten aan zodat je op een veilige afstand kan wachten.  

  • We beperken het aantal mensen. 

Bekijk onze voor meer info.

Dienstverlening op afstand

We blijven open vanop afstand en garanderen onze dienstverlening.

  • vdab.be is voor iedereen 24/7 beschikbaar. Ontdek ons brede online aanbod: online leren, ondersteuning door online sollicitatiecoaches, jobdatabank...

  • Het gratis nummer 0800 30 700 blijft bereikbaar voor iedereen die een vraag heeft over werk. Je kan je via dat nummer ook inschrijven om je werkloosheidsuitkering in orde te brengen.

  • Bemiddeling is mogelijk via de telefoon. Heb je al een bemiddelaar? Bel gerust om een afspraak te maken of te wijzigen. Heb je nog geen bemiddelaar, bel naar 0800 30 700.

Groepsactiviteiten 

Fysieke groepsactiviteiten zoals opleidingen, workshops, jobbeurzen en infosessies zijn opgeschort. We stellen ze uit naar een later tijdstip of ze gaan digitaal door.

Volg je een opleidinging of doe je aan werkplekleren? Lees onze infopagina voor cursisten.

Ook interessant

  • Tips om 'Veilig van je kot naar je werk' te gaan vind je in onze online cursus
  • Heb je stress om terug te keren naar de werkvloer? Of zit je met vragen? Dan kan je bij ons terecht voor gratis jobcoaching na corona. Een jobcoach begeleidt je bij de terugkeer naar de werkvloer.
  • Ben je op zoek naar werk? Onze sollicitatiecoaches geven sollicitatietips om het beste te maken van deze moeilijke periode.
  • Wil je mensen in je straat, wijk of buurt helpen om boodschappen te doen, de hond uit te laten...? Het initiatief 'Vlaanderen Helpt' zorgt ervoor dat je als vrijwilliger voldoende verzekerd bent. Registreer je via vlaanderenhelpt.be.

Updates en vragen

Als er updates zijn, publiceren we ze op deze webpagina.

Heb je vragen? Bel 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).