U bent hier

Wil je helpen bij het oogsten?

Door de coronacrisis zoeken heel wat bedrijven uit de land- en tuinbouw helpende handen. Spring tijdelijk in en help een werkgever uit de nood. Zo draag je je steentje bij, doe je extra ervaring op en verdien je een centje bij. 

Help de oogst in je buurt

Je kan je zoekopdracht ook bewaren. Zo krijg je dagelijks de nieuwe vacatures in jouw mailbox.

Laat ons weten dat je interesse hebt 

Je kan zelf op zoek gaan naar een job om te oogsten, maar je kan ook aan VDAB en werkgevers laten weten dat je interesse hebt. Dit doe je zo.

  • Log in in Mijn Loopbaan, je persoonlijke account bij VDAB. Heb je nog geen account, registreer je dan eerst.
  • Vink op de startpagina van Mijn loopbaan aan 'Ik ben geïnteresseerd in tijdelijke jobs ten gevolge van de coronacrisis'.
  • Je kan ook je profiel in Mijn Loopbaan wijzigen en een van deze gewenste jobs toevoegen: medewerker in de fruitteelt, tuinbouwmedewerker, tuinbouwer, landbouwmedewerker of medewerker groene ruimtes. Zo vinden onze bemiddelaars je makkelijk terug.     

Wat houdt een tijdelijke job in de oogst in?

Kan je voorzichtig werken (asperges, aardbeien... zijn delicate producten), ben je zelfstandig en flexibel? Dan kan je je steentje bijdragen. 

Niet alleen plukken, maar ook sorteren en inpakken kunnen tot je taken behoren. 

Hou er rekening mee dat de job fysiek zwaar kan zijn en dat je werkuren variëren afhankelijk van de teelt en de weersomstandigheden.

Uiteraard houdt je werkgever -door de coronacrisis- rekening met extra veiligheidsmaatregelen zodat je veilig je job kan uitoefenen.

We leggen uit welk contract je hebt, wie als seizoenarbeider mag werken, hoelang je mag werken en hoeveel je verdient.

Ben je tijdelijk werkloos door de coronacrisis?

Ook dan kan je helpen bij het oogsten. Voorwaarde is wel dat je je uitbetalingsinstelling hiervan op de hoogte brengt. Dit kan telefonisch, per mail of via dit RVA-formulier.

Werk je als tijdelijk werkloze in de land-, tuin- of bosbouw, dan behoud je in april en mei 2020 75% van je werkloosheidsuitkering en ontvang je voor de dagen dat je werkt een loon van je tijdelijke werkgever.

Contacteer je uitbetalingsinstelling voor meer info over je uitkering.