Opleidingen
Opleiding hotelschool
Filters
Vind een opleiding
2 opleidingen gevonden
KOKSIJDE
Voor Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
Erkend door VDAB
Certificaat
Zou je graag in de keuken of zaal werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren?
Dan is de praktijkgerichte opleiding kok/kelner iets voor jou.
In 1 schooljaar leer je de technieken om in een keuken en zaal te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Als kok/kelner moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je ?**
Modules 1ste semester :
Initiatie warme keuken
Koude keuken
Nagerechten
Dagschotels met vlees en gevogelte
Dagschotels met vis
Onthaal en omgang met gasten
Interactie zaal/keuken
Zaalvoorbereiding en bediening vangasten
Zaalversnijdingen en ¿bereidingen
Drankenkennis, bar en cocktails
Initiatie keukentechnologie
Voedingstechnologie
Modules 2de semester
Visgerechten
Vleesgerechten
Streekgerechten
Dienst aan de kaart/keuken
Dienst aan de kaart/zaal
Algemene wijnkennis
Beheer en organisatie
Beheer en organisatie hotel
**Duurtijd van de opleiding ?**
1 schooljaar
KOKSIJDE
Voor Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
In deze gastronomische opleiding leer je de kneepjes van het vak door dagelijks een restaurant te runnen. En dat voor betalende klanten! Ben je 18 jaar of ouder? Droom je van een boeiende en succesvolle job in de hotel- en restaurantsector? Wou je altijd al een opleiding in de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen volgen, maar koos je voor een andere richting in het secundair onderwijs? Dan is deze éénjarige opleiding Kok & Kelner zeker jouw ding!
Leer je eigen restaurant in 1 jaar runnen!
Bij ons kan je in een jaar tijd je volledige certificaat hotelbedrijf behalen in samenwerking met de internationaal befaamde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na de opleiding kan je aan het werk in toprestaurants in België en in de rest van de wereld, zowel in de keuken als in de service.
Je werkt in de praktijkinfrastructuur van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar je dagelijks gasten verwelkomt in restaurants TEE, de Mijn en Escoffier, zodat je kan oefenen in een zeer realistische situatie. Daarnaast kan je ook geregeld aan het werk in échte situaties tijdens werkplekleren of andere extra muros activiteiten.