2500 geïnteresseerden voor VDAB Talentevent in Genk

Vandaag organiseerde VDAB Limburg met het Talentevent de allergrootste jobbeurs van Limburg. 2.500 Limburgse werkzoekenden schreven zich in. Op de T2-campus in Genk, opleidingscentrum van VDAB en dé Limburgse talenthub voor technologie en innovatie, konden ze kennismaken met 110 werkgevers en talloze VDAB-opleidingen. 

Joris Philips, directeur VDAB Limburg, is erg tevreden met de jobbeurs: “Met 2.500 Limburgse werkzoekenden hebben we een absoluut record te pakken. De werkgevers die hier vandaag zijn, kijken verder dan diploma en ervaring. Ze focussen op talent. Met zo’n ingesteldheid vul je vandaag vacatures in! We doen er elke dag alles aan om zoveel mogelijk matches te maken en mensen aan het werk te helpen, maar vandaag is echt wel een hoogtepunt. Ik ben dan ook een fiere directeur: mijn team zet hier  wederom zeer mooie prestaties neer.”

Momenteel staan er 9.271 vacatures open in Limburg. Hoewel er de laatste maanden een daling is in het aantal gemelde vacatures, blijft de vraag ongezien hoog. Voor de 110 werkgevers die erbij zijn op het Talentevent is de jobbeurs een buitenkans om hun vacatures in te vullen. Maiken Kiggen van Centerparcs: “Wij hebben momenteel zo’n 7 vacatures openstaan. We zijn vooral op zoek naar schoonmakers, maar ook receptiemedewerkers en redders. We zagen al heel wat talent passeren vandaag. De kandidaten zijn gemotiveerd en staan open voor diverse jobs. We zijn heel blij met dit initiatief van VDAB, want door vacatures in te vullen kunnen wij als bedrijf groeien.”

Ook Familiehulp was aanwezig. Zij zijn op zoek naar huishoudhulpen, verzorgenden en begeleidend en ondersteunend personeel. Jessica Chiarelli: “De arbeidsmarkt is erg krap en er is veel concurrentie. Vandaag zagen we heel veel goede kandidaten. We gaan met een stapeltje cv’s naar huis. We zijn hoopvol om enkele vacatures in te vullen na vandaag.”

Ingrid Schraepen was één van de bezoekers. Zij is op zoek naar een deeltijdse job als receptioniste of in de ouderen- of jongerenzorg: “Ik werkte meer dan 30 jaar in een commercieel administratieve functie, maar wegens gezondheidsklachten kan ik die job niet meer uitvoeren. De jobbeurs vandaag is indrukwekkend. Iedereen is heel vriendelijk en ik heb al goede gesprekken gehad met enkele bedrijven zoals Ferm en In-Z. Ik hoop snel een nieuwe uitdaging te vinden.

 

 

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens