Loopbaan

Vijftigplussers welkom

Werk zoeken als 50-plusser is niet gemakkelijk. Daarom richtten Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende het rekruteringskantoor Nestor op. Hun handelsmerk? Ze werken alleen samen met bedrijven waar oudere kandidaten welkom zijn. Nicolas vertelt: “Vijftigplussers zijn gedroomde werknemers.”

Heb je een pak ervaring maar geen werk? Ben je een dagje ouder en verlang je naar een rustiger werkritme? Of ben je met pensioen maar wil je actief blijven? Dan sta je voor een moeilijke zoektocht.

Loyaal en betrokken

Dat wisten ook dertigers Nicolas en Mathieu, en daarom richtten ze het uitzendkantoor Nestor op. Hun doel? Elke job die ze aanbieden, komt van een bedrijf dat graag 50-plussers of gepensioneerden in dienst neemt.

Bestaan zulke bedrijven wel? Nicolas: “Jazeker. Hoewel iedereen denkt dat bedrijven geen oudere werknemers willen aanwerven, geldt dit zeker niet voor alle bedrijven.

Dat ondervinden we bij Nestor elke dag: sommige werkgevers staan juist wel open voor 50-plussers. En die proberen wij te strikken.

“Werkgevers die graag met vijftigplussers werken, erkennen de meerwaarde die oudere werknemers hebben voor hun organisatie,” zegt Nicolas.

“Ze zijn loyaal en betrokken, ze hebben dankzij hun ervaring een gezonde werkmentaliteit en ze kunnen zich flexibel opstellen. Die combinatie maakt van hen gedroomde werkkrachten.”

Rustiger tempo

Welk soort vacatures hebben die bedrijven in petto voor vijftigplussers en gepensioneerden? Nicolas: “Op onze webstek vind je voltijdse jobs met een vast contract, maar ook tijdelijk, deeltijds en flexibel werk zoals flexi-jobs.

Dat is ideaal voor 50-plussers en gepensioneerden die het professioneel rustiger aan willen doen.”

En wat met de loonkost? Vinden de werkgevers die ouderen niet te duur? “De idee dat werkgevers oudere werkkrachten te duur vinden, leeft inderdaad sterk.

Toch ondervinden wij daar geen problemen mee. De ervaring leert ons dat werkgevers en werkzoekenden een oplossing vinden.

Als ze rond de tafel gaan zitten om over loonvoorwaarden te praten, komt er een compromis uit de bus.”

Moeten werkzoekenden en gepensioneerden die aan de slag gaan niet opletten voor onaangename financiële gevolgen, zoals het verlies van hun uitkering of pensioen?

Nicolas: “Dat hangt af van hun persoonlijke situatie, en daar houden wij rekening mee.

We zijn op de hoogte van de regels, en zoeken samen met de kandidaat uit wat de beste regeling is. Zo kan hij met een gerust hart terug aan de slag.”

Online dienstverlening

Hoe kunnen kandidaten zich aanmelden? Nicolas: “Je kan je aanmelden door je online in te schrijven bij Nestor.be. Tijdens je inschrijving beantwoord je enkele vragen, zodat wij een goed beeld krijgen van je competenties en interesses.

Na je inschrijving kom je terecht in je persoonlijke ruimte: Mijn Nestor. Daar ontdek je alle vacatures die matchen met jouw profiel, en ontvang je nieuwe aanbiedingen die bij je passen.

Zie je een leuke uitdaging? Klik dan op de button ‘ik heb interesse!’ ernaast. Zo weten onze hr-medewerkers dat je belangstelling hebt.

Als zij denken dat je een goede match bent voor de vacature, nodigen ze je uit voor een gesprek in een van onze kantoren. Als het gesprek succesvol verloopt, kan je aan de slag.”
 

Zie je een fijne vacature op Nestor.be maar ben je geen 50?

Ook dan kan je solliciteren. Nicolas: “Nestor doet niet aan leeftijdsdiscriminatie. Onze vacatures staan open voor kandidaten van alle leeftijden. We werken niet louter en alleen met 50-plussers of gepensioneerden.”

Ook interessant

53 jaar en plots werkloos

Paul getuigt over zijn zoektocht naar een job. “De eerste dag van mijn werkloosheid viel op 1 mei, Dag van de Arbeid. Ironisch, niet?”

50+’er zkt. werk

We worden steeds ouder en dus is het logisch dat we ook langer werken. Maar hoe geraak je als vijftigplusser aan een job? We vroegen het aan Marleen, die op haar 57ste werkloos werd.

Vijftigplusser vindt werk

Werk vinden als vijftigplusser: het kan. Geert (62) getuigt: “Op mijn 59-ste ging ik aan de slag bij Infrabel als verkeersleider. Nooit gedacht dat ik nog zo'n kans zou krijgen."