Hulp nodig?

Complexe loonberekening Online

Omschrijving

In een workshop van 1 dag, die zeer praktisch opgevat is, krijg je een overzicht van complexe loonberekeningen met verscheidene schorsingsoorzaken zoals bv ziekte.

We starten de dag met een oefening waarin schorsing en ziekte samen in een loonberekening worden opgenomen. We vervolgen met een bespreking rond het Vlaams Opleidingsverlof bij arbeiders om vervolgens ploegenpremies te berekenen bij arbeiders.

In de namiddag bespreken we de procedure ASR en doen we een aangifte. Als voorlaatste item bekijken we het tijdskrediet versus het thematisch verlof en de aanpak naar de praktijk. We sluiten de dag af met een loonbrief waar jij de fout(en) opspoort en een oplossing zoekt voor de werknemer.

Deze workshop is intensief maar bijzonder leerrijk. 

Lees meer...

Toelatingsvoorwaarden

Om deze workshop te volgen, moet je je inschrijven. Hiervoor heb je een VDAB-account nodig.Deze workshop is enkel geschikt voor gebruik op laptop en desktop.Bereid je grondig voor:In deze workshop gaan we dieper in op de modules “Schorsing arbeidsovereenkomst” en “Ziekte werknemer” uit de online cursus  Loon- en personeelsadministratie basis . Het is noodzakelijk om deze modules te kennen, te beheersen zowel op vlak van theorie als praktijk. Je hebt dus de 2 modules doorgenomen en alle oefeningen gemaakt. In deze workshop herhalen we geen basisbegrippen. De basisbegrippen (werkbonus, bedrijfsvoorheffing, bijzondere bijdrage sociale zekerheid) worden uitgelegd in de module  'Basisbegrippen loonberekening'. Zorg dat je deze goed kent.Voorzie zeker een rekenmachine en de tabellen uit het aanvullend materiaal in de online cursus (bv, bbsz, werkbonus, vervoerskosten) om de oefeningen te maken.

Contactinfo

vdabworkshops@vdab.be

Doelgroep

Werknemer of werkzoekende

Kostprijs

Gratis

Leervorm

Online

Cursusduur

7 uur

Komende workshops

Complexe loonberekening

Startdatum Leervorm Sessies Data Deelnemers Organisator
13-06-2023 Online 1 13-06-2023, 09:00-16:00
20 van 20 VDAB