32 Anderstalige nieuwkomers studeren af na intense horecaopleiding Hospitality Heroes

Stad Antwerpen en VDAB hebben de ambitie om in Antwerpen de werkzaamheidsgraad te verhogen naar 70%. Het streefdoel is een win-win voor alle Antwerpenaren, van ondernemer tot werkzoekende. Het project Hospitality Heroes bewijst dat specifieke opleidingen gericht op anderstalige nieuwkomers, vluchtelingen en asielzoekers leiden tot duurzame tewerkstelling.

Goe volk gezocht: VDAB wil mensen warm maken voor job in horeca

Stad Mechelen, Horeca Mechelen en VDAB bundelen de krachten om het personeelstekort in de horeca aan te pakken. Daarom laten ze iedereen met horeca-ambities letterlijk en figuurlijk proeven van een job van 21 tot 23 juni op de Grote Markt in Mechelen.

Vacature- en werkzoekendenbericht Antwerpen mei 2022

Op 31 mei 2022 waren er 90.129 burgers bij VDAB provincie Antwerpen ingeschreven. 66,9% was werkzoekend zonder werk, 26,8% werkend, en 6,3% student of andere. Het aantal werkzoekenden zonder werk bedroeg 60.261. Ten opzichte van mei 2021 is er een daling van het aantal werkzoekenden zonder werk van -8,8%.

Afstuderende hulpkoks tonen hun kunnen!

Op 21 juni studeren de eerste 10 werkzoekenden af van de nieuwe opleiding hulpkok in Turnhout. Deze opleiding is een samenwerking tussen VDAB en CVO Edukempen.

Jobbeurs "Drive to work, let's MOEF" voor en door jongeren in regio Turnhout

Op donderdag 19 mei organiseren verschillende jongeren uit de Turnhoutse regio, een jobbeurs voor laag- en middengeschoolde jongeren in fuifzaal De Futur in Turnhout.  Ze krijgen hiervoor de steun van heel wat enthousiaste partners zoals de Stad Turnhout en VDAB. Meer dan 40 bedrijven nemen deel aan de beurs.

Vacaturebericht Antwerpen april 2022

De voorbije 12 maanden ontving VDAB rechtstreeks 113.496 vacatures in de provincie Antwerpen (maart 2021 – april 2022). Dit is een stijging van 59,9% ten opzichte van één jaar geleden of maar liefst 42.531 vacatures.

VDAB geeft loopbaantips op Operaplein

In het VTM-programma ‘Blind Gesprongen’ springen vijf Vlamingen blind in een nieuwe job. Een expertenpanel, met twee jobcoaches van VDAB, screent en matcht de kandidaten met een nieuwe job. Vanaf zaterdag 16 april gaat VDAB op een ronde door Vlaanderen om niet alleen de loopbaan van deze vijf, maar alle Vlamingen in beweging te krijgen. Nu zaterdag 23 april is Antwerpen aan de beurt. Op het Operaplein kunnen passanten loopbaantesten doen en persoonlijke tips krijgen van VDAB-experten.

Vacaturebericht Antwerpen februari 2022

109.345 vacatures werden in de provincie Antwerpen de voorbije 12 maanden rechtstreeks aan VDAB gemeld. Dit is een stijging van 74,1% ten opzichte van één jaar geleden of maar liefst vacatures 46.550.

Volg ons op Twitter