West-Vlaanderen

VDAB zet poetsmobiel in om mensen warm te maken voor de schoonmaaksector

De vraag naar extra handen in de schoonmaaksector is heel groot. Daarom gaat VDAB dit najaar de boer op om mensen te informeren over de job- en opleidingsmogelijkheden in de schoonmaak. Met de gloednieuwe poetsmobiel zal VDAB in verschillende West-Vlaamse steden halt houden. De eerste stopplaats wordt de wekelijkse markt in Torhout.

Lees meer

VDAB vacaturebericht West-Vlaanderen - augustus 2023

De voorbije twaalf maanden werden in West-Vlaanderen 58.683 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 18,4% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

VDAB vacaturebericht West-Vlaanderen - juli 2023

De voorbije twaalf maanden werden in West-Vlaanderen 59.424 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 18,4% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

VDAB vacaturebericht West-Vlaanderen - juni 2023

De voorbije twaalf maanden werden in West-Vlaanderen 60.167 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 17,6% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Acht afgestudeerden van het tweedekansonderwijs ontvangen diploma

Op dinsdag 4 juli 2023 vond in de gebouwen van CVO Creo in Roeselare de proclamatie plaats voor de afgestudeerden van de opleiding ‘Commercieel Administratief Bediende’ binnen het tweedekansonderwijs. Na een jaar van hard werken, ontvingen in totaal acht mensen hun diploma. Om dit mogelijk te maken, werkten VDAB en CVO Creo nauw samen.

Lees meer

West-Vlaanderen telt het minste werkzoekende schoolverlaters

Volgens het schoolverlatersrapport dat VDAB vandaag publiceert, vinden jongeren meer dan ooit hun weg naar de arbeidsmarkt. Na een jaar is in West-Vlaanderen slechts 4,9% van hen werkzoekend. Dat is het laagste percentage van alle provincies en meteen ook het laagste percentage ooit.

Lees meer

Volg ons op Twitter

Telefoon