Waarom elk talent telt

Op de volgende pagina’s nemen we je graag mee in onze (leer)ervaring. Met een tweedaagse zoekconferentie gingen we op zoek naar een inhaalbeweging op de arbeidsmarkt voor vrouwen met een migratieachtergrond.

Waarom?

De arbeidsmarkt snakt structureel naar personeel. Omdat het een tijd economisch goed gaat. Maar ook omdat de uitstroom van de babyboomers is gestart. We hebben alle potentieel, competenties, kennis en ‘handen en voeten’ nodig.

Alleen een inclusieve arbeidsmarkt zal de klus kunnen klaren.

Een aantal mensen botsen op drempels die hun weg naar de arbeidsmarkt bemoeilijken. We willen de handen in elkaar slaan om die drempels in kaart te brengen en aan te pakken. We kozen ervoor te starten met een groep met veel potentieel, maar die tot op vandaag achterop staan op onze arbeidsmarkt: vrouwen met een migratieachtergrond. Hierbij zoomen we in op de groep zonder uitkering.

Wil je meer info over dit thema, over de resultaten of over het project?

Lees de samenvatting van onze bevindingen tijdens de zoekconferentie Elk talent telt 2019 .

Wij zijn:

Agoria, Agentschap Binnenlands Bestuur, Departement Werk en Sociale Economie, ESF, Federgon, Gezinsbond, IVCA-CAW, Minderhedenforum, UNIZO, VERSO, VIVO, VOKA, VSVW, VVSG, Zorgambassadeur. VDAB trad op als facilitator in samenwerking met Levuur.

Waarom elk talent telt

Waarom elk talent telt