U bent hier

Getuigenis Rama diallo

getuige1Rama is kinderbegeleidster bij kinderdagverblijf De Ketjes in Brussel. Haar voorliefde voor kindjes maakt van deze job haar droomjob.

Wat voor werk doe je precies?

Ik werk in het kinderdagverblijf De Ketjes. Dat houdt in dat ik de hele dag op de kindjes pas: ik verzorg ze, geef ze eten, speel met hen, leg ze in bed voor hun middagdutje…

Doe je je job graag?

Ja, heel erg graag. Ik hou erg veel van kinderen. Ik heb zelf twee kindjes die ik erg graag zie, en dankzij deze job kan ik de hele dag door bezig zijn met baby’s en peuters. Geweldig toch? En ook al zijn ze nog zo klein, ze leren me zoveel!

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb via de VDAB in het volwassenenonderwijs de opleiding Kinderverzorgster gevolgd. Dat was een opleiding van twee jaar.

Ben je meteen na je opleiding aan de slag gegaan bij De Ketjes?

Wel, eigenlijk ben ik begonnen bij De Ketjes als stagiaire. Ik kreeg een contract voor twee jaar. Om mijn opleiding Kinderverzorgster af te maken moest ik nog stage lopen. Dankzij dit contract konden die eerste twee jaar meteen doorgaan voor mijn stage.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

Naast het feit dat ik heel graag voor kindjes zorg, vind ik het ook erg leuk om Nederlands te leren. Ik volgde wel al een taalcursus bij de VDAB, maar dankzij mijn collega’s en mijn kindjes in de klas leer ik elke dag bij. Daar hecht ik echt wel veel belang aan.

Ben je tevreden over je inkomen?

Ja, daar ben ik tevreden over.

Hoeveel uren werk je per week?

Een werkweek bedraagt 38 uren.van welke extralegale voordelen geniet je?

Bij De Ketjes krijg je maaltijdcheques vanaf het moment dat je er twee jaar werkt. Ook de vervoersonkosten worden terugbetaald.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Wij hebben jaarlijks iets meer dan 1 maand verlof.