VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma organiseerden vijfde editie van de mobiele opleiding keukenmedewerker

In Blankenberge zijn 18% van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod in en rond Blankenberge. Omdat vacatures voor de job keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding ‘keukenmedewerker’.

De mobiele opleiding tot keukenmedewerker is een praktijkgerichte opleiding. De cursisten leerden alles over ‘werken in de keuken’. Denk maar aan snijtechnieken en bereidingen van gerechten, snacks en desserts. Ze leerden gerechten mooi dresseren en de hygiëneregels stonden ook op het opleidingsmenu. 

Deze opleiding werd al voor de vijfde keer in Blankenberge georganiseerd. De opleiding ging van start op 19 februari en liep tot 29 maart. De opleiding vond plaats in hotel Cavalli. Aansluitend op de opleiding volgden de 7 cursisten een stage bij verschillende horecazaken in Blankenberge. Idealiter resulteert dit in een duurzame job.

Annie De Pauw, schepen voor Sociale Zaken: “Deze opleiding is een win-win voor Blankenberge: het is een manier om de vele vacatures in te vullen en werkzoekenden met interesse in de horeca toe te leiden naar werk. Bovendien biedt zo’n mobiele opleiding alleen maar voordelen: de opleiding komt naar de geïnteresseerde, en niet omgekeerd. Die fysieke nabijheid werkt alleen maar drempelverlagend.”
Johan Van Hecke, projectmanager mobiele opleidingen VDAB: “Door de mobiele opleidingen kunnen wij heel lokaal en maatgericht werken en bereiken we meer mensen. Ook niet beroepsactieve mensen kunnen hier aan deelnemen, waardoor zij terug actief kunnen worden op de arbeidsmarkt. Om nog meer mensen warm te maken voor een job in de horeca, trekken wij nu ook rond met onze horecatrailer waarin kandidaten alles te weten komen over de verschillende beroepen en opleidingen in de horecasector.”

Robin Vanderelst, directeur Horeca Forma: “Goed opgeleide keukenmedewerkers zijn cruciaal voor onze sector. In een keukenbrigade maken zij vaak het verschil door hun proactieve houding en hands on mentaliteit. We zijn dan ook blij dat de Blankenbergse horeca versterkt wordt door de afgestudeerde cursisten.”
 

Opleiding keukenmedewerker