VDAB, Kontich en ILV Zora Werkt maken mensen warm voor een job in de industrie

Nog tot en met woensdag 25 oktober staat in Kontich de promo-unit van VDAB voor de sector industrie. Bezoekers kunnen in de promo-unit kennismaken met de job- en opleidingsmogelijkheden in deze sector. Op woensdag organiseert VDAB, samen met lokaal bestuur Kontich en ILV Zora Werkt ook nog een lokale jobbeurs, specifiek voor jobs in de industriesector.

Industriebedrijven komen handen tekort en zijn hard op zoek naar kandidaten. VDAB wil bedrijven helpen om die kandidaten te vinden en om te vormen tot ideale medewerkers. Daarom komt op 24 en 25 oktober de promo-unit van VDAB voor de sector industrie naar Kontich. Bezoekers kunnen 2 dagen kennismaken met verschillende (technische) beroepen. Daarnaast krijgen ze ook informatie over de opleidingsmogelijkheden in de sector.

Workshops voor scholen

Op 24 oktober worden er in de promo-unit workshops gegeven voor jongeren en scholen uit de omgeving. In de voormiddag krijgen de leerlingen van Sint-Rita, campus technologie een workshop over printmedia en mechanica en kunnen ze de simulatoren uittesten die in de promo-unit staan. In de namiddag is het de beurt aan de leerlingen van Regina Pacis uit Hove.

Lokale jobbeurs

Op woensdag 25 oktober ligt de focus op werkzoekenden en wordt er ook een lokale jobbeurs georganiseerd in samenwerking met lokaal bestuur Kontich en ILV Zora Werkt, specifiek voor jobs in de industriesector. Voor de start van de beurs worden er in de promo-unit nog infosessies gegeven aan Oekraïners en werkzoekenden uit de regio over werken in de industrie. Vanaf 13 uur is iedereen welkom op de beurs. De deelnemende bedrijven van de jobbeurs vind je hier.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “Heel wat industriële bedrijven zoeken extra medewerkers. Vooral technische profielen zijn moeilijk te vinden op onze huidige arbeidsmarkt. Vanuit VDAB doen we er dan ook alles aan om, samen met onze partners, werkzoekenden te informeren, op maat op te leiden en toe te leiden naar de sector.”  

Cindy Vanbaeden, schepen van Welzijn, Patrimonium & Personeel: “Werk is de beste garantie tegen armoede. Maandelijks stijgt het aantal openstaande vacatures in Kontich, dus initiatieven zoals een lokale jobbeurs en workshops voor scholen kan ik alleen maar toejuichen. Als schepen van welzijn zal ik me blijven inzetten op een sterk lokaal activeringsbeleid met een duidelijke focus op werkgeversbenadering.”

Goele Custers, voorzitter ILV ZORA Werkt: “De samenwerking tussen lokale besturen en VDAB leidt tot een gezamenlijke en geïntegreerde aanpak om de werkzaamheid te verhogen. We hebben bijzondere aandacht voor mensen die het moeilijker hebben of kwetsbaarder zijn op de arbeidsmarkt. Kijkend naar de goede ZoraWerkt-resultaten voor sociale tewerkstelling van het voorbije jaar (cijfer TWE doorstroom naar werk 46,5%) geeft dit alvast goede moed om op de ingeslagen weg voort te gaan.”
 

Kontich

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo