Groot succes voor de JOB-en OPleidingenbeurs van 3 oktober in Vilvoorde

Meer dan 1.250 werkzoekenden bezochten de stands van de 105 aanwezige bedrijven en opleidingspartners.

Vandaag organiseerde VDAB ‘JOBOP’, samen met Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Vilvoorde, Machelen, Grimbergen en Aviato Brussels Airport. Werkzoekenden, studenten, en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, kwamen massaal opdagen om het ruime aanbod aan jobs in de ruime regio van Vilvoorde te ontdekken. Er zijn op dit moment 7.580 openstaande jobs in Vlaams-Brabant waarvan 400 op Brussels Airport.

De beurs richtte zich op alle werkzoekenden en burgers die aan de slag willen bij werkgevers met openstaande vacatures in de ruime regio van Vilvoorde. Heel wat werkgevers kregen de kans om hun vacatures bekend te maken. Potentiële kandidaten konden zo op een laagdrempelige manier in contact komen met deze bedrijven.

Opleidingenbeurs
Parallel met de jobbeurs was er een opleidingenbeurs. Dat bleek het ideale moment om werkzoekenden, (partner)bemiddelaars en iedereen met interesse in een opleiding naar een knelpuntberoep kennis te laten maken met het aanbod aan competentieversterking van VDAB en zijn partners. Alle sectoren van de arbeidsmarkt waren vertegenwoordigd op de beurs.

Het beoogde doel van de beurs is met succes bereikt. VDAB, de lokale besturen, Actiris en Aviato slaan de handen in elkaar en dragen bij aan een verhoogde werkgelegenheid in de regio. Specifiek voor (laaggeschoolde) werkzoekenden in Brussel zijn kansen gecreëerd om in de omliggende gebieden te werken. Dit is een succesverhaal op zich.

Wim Goethuysen, manager Dienstverlening VDAB Vlaams-Brabant: “Met meer dan 100 deelnemende bedrijven en opleidingspartners en meer dan 1.250 bezoekers heeft de JOBOP-beurs bewezen dat de samenwerking met Aviato en de lokale besturen vruchten afwerpt. We hopen dat de aanwezige kandidaten de bedrijven kunnen overtuigen van hun potentieel, en dat er talloze matches zullen ontstaan na deze dag. Bovendien vertrouwen we erop dat de kandidaten op zoek naar de ideale opleiding om hun vaardigheden bij te schaven, nu een stap dichter bij hun gedroomde job zijn gekomen.”

Jopop Vilvoorde

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo