U bent hier

Leren op de werkvloer

VDAB biedt verschillende vormen van leren op de werkvloer aan. Zo doe je ervaring op. 

IBO

Zit je zonder werk en wil je ervaring opdoen in een bedrijf? Dan is een individuele beroepsopleiding of IBO iets voor jou! Heb je je IBO succesvol afgerond, dan krijg je een contract van bepaalde of onbepaalde duur in het bedrijf.

Franstalige stage

Ben je werkzoekend en wil je je kennis Frans bijspijkeren? VDAB en Cevora bieden je de kans om gedurende vier weken een franstalige stage te lopen in een bedrijf in Brussel of Wallonië. Tijdens de stage behoud je je werkloosheidsuitkering en eventuele andere premies.

Instapstage

Verliet je de schoolbanken zonder diploma secundair onderwijs en vind je moeilijk werk? Dankzij een instapstage doe je een eerste werkervaring, verdien je geld en sta je sterker op de arbeidsmarkt. Een instapstage duurt drie maanden. Na afloop krijg je een attest met de competenties die je verworven hebt. Een aanwinst voor je cv!

BIO

Via een BIO of beroepsinlevingsovereenkomst kan je een betaalde stage doen in een bedrijf. Iedereen die in België mag werken, komt in aanmerking. Aan het begin van de stage stelt de werkgever van je stageplaats een opleidingsplan op. Dat wordt goedgekeurd door VDAB. De nadruk ligt op het aanleren van extra vaardigheden en competenties op de werkvloer. 

Opleidingsstage

Volg je een opleiding in een opleidingscentrum van VDAB? Dan is de kans groot dat de opleiding een bedrijfsstage omvat. Zo doe je alvast de nodige ervaring op.

Korte opleiding met stage

Wat houdt een korte opleiding met stage op de werkvloer in en wat zijn je rechten en plichten zijn als je zo'n opleiding volgt?