Limburg

VDAB neemt intrek in OverKop-huis Pelt

In Pelt kunnen jongeren vanaf nu elke donderdag van 13 tot 16 uur met al hun vragen rond werk en opleiding terecht bij VDAB in het OverKop-huis. Dit in het kader van OverKop Kwadraat (OK²), een project in samenwerking met het CAW en Arktos, waarbij jongeren tussen 16 en 30 jaar laagdrempelig ondersteund en versterkt worden richting de arbeidsmarkt.

Lees meer

VDAB Limburg leidt vanaf september rijinstructeurs op

Werkzoekenden die willen werken als rijinstructeur kunnen zich nu aanmelden bij VDAB. 
Om het tekort aan lesgevers in de autorijscholen op te vangen, erkent VDAB Limburg vanaf november de opleiding rijinstructeur. Limburgse werkzoekenden zonder werk kunnen de opleiding gratis volgen via VDAB en kunnen zich vanaf nu aanmelden. 

Lees meer

Arbeidsmarktgrenzen vervagen dankzij samenwerkingsovereenkomst VDAB Limburg en Grensarbeid Maastricht

Vandaag ondertekenden VDAB Limburg en Grensarbeid Maastricht, het servicepunt voor grensoverstijgende arbeidsbemiddeling Maastricht, een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee engageren beide partijen zich om de huidige arbeidsmarkt-uitdagingen samen aan te pakken en de interregionale mobiliteit te vergroten, met focus op het Maasland en de grensgemeenten Maastricht en Sittard-Geleen.

Lees meer

Derde jobbeurs voor nieuwkomers regio Noord-Limburg

Vandaag organiseren Focus Noord vzw, Fedasil, Rode Kruis, Welzijnsregio en VDAB een jobbeurs in Pelt voor nieuwkomers regio Noord-Limburg. Met deze jobbeurs nemen we drempels weg bij nieuwkomers om te solliciteren en maken we de match met werkgevers uit de regio, om zo hun vele vacatures in te vullen. 

Lees meer

250 bezoekers op jobbeurs Maasland

Vandaag organiseerden 5 Maaslandse gemeenten samen met VDAB een jobmarkt in het gemeentelijk sportstadion van Maasmechelen, thuisbasis van Patro Eisden. Met 250 bezoekers voor iets meer dan 20 lokale werkgevers uit de transport-, logistiek- of industriesector, was de jobbeurs een succes. 

Lees meer

Snellere doorstroom nieuwkomers dankzij regionaal actieplan VDAB en AgII Limburg

Op 15/5 ondertekenden VDAB Limburg en het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) Limburg een regionaal actieplan. De organisaties engageren zich zo om in de toekomst nog nauwer samen te werken in Limburg. En dat is nodig, want werk is één van de belangrijkste hefbomen voor integratie. Het activeren van nieuwkomers is verder ook een belangrijk onderdeel in het behalen van 80% werkzaamheidsgraad in Limburg, en bij uitbreiding heel Vlaanderen.

Lees meer

Provinciaal actieplan VDAB en Constructiv moet instroom naar de bouwsector verhogen

VDAB Limburg en Constructiv, het sectorfonds van en voor de bouwsector, werkten samen een provinciaal actieplan uit met als doel meer werkzoekenden toe te leiden naar de bouw. Het plan omvat verschillende concrete acties om de bouwsector in de kijker te zetten en zo de instroom te verhogen. Het actieplan bevat 25 acties die VDAB en Constructiv zullen uitvoeren tegen eind 2024.

Lees meer

Volg ons op Twitter

Telefoon