Vlaams-Brabant

Werkzoekendenbericht - Provincie Vlaams-Brabant - januari 2024

Op 31 januari 2024 waren er 29.770 werkzoekenden zonder werk (WZW) ingeschreven bij VDAB. Tegenover januari 2023 is dit een stijging met 9%. De overige WZW namen het sterkst toe met 34%. Ook de groep voormalig niet-beroepsactieve WZW1 steeg met 27%. De BIT-jongeren stegen minder sterk met 9%. Het aantal werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag daalde licht met 3%.

Lees meer

Vacaturebericht januari Vlaams-Brabant

De voorbije twaalf maanden werden in Vlaams-Brabant 39.158 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 10,7% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor. Het aantal ontvangen vacatures op jaarbasis daalt in alle provincies, maar het minst sterk in Vlaams-Brabant en het sterkst in West-Vlaanderen (-18%). De daling op Vlaams niveau bedraagt 13,9%. 
 

Lees meer

Veel interesse voor eerste Leuvense job- en infodag kinderopvang

Vandaag stroomde Campus Corso in de Diestsestraat vol mensen met een hart voor kinderen. Er vond immers de eerste job- en infodag kinderopvang plaats, een initiatief van Stad Leuven in samenwerking met VDAB, CVO Volt, Hogeschool UCLL, VIVO en de Leuvense kinderopvang. De eerste editie was meteen een groot succes met 133 bezoekers.

Lees meer

VDAB vacaturebericht Vlaams-Brabant - november 2023

De voorbije twaalf maanden werden in Vlaams-Brabant 39.367 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 12,0% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Werkzoekendenbericht - Provincie Vlaams-Brabant - oktober 2023

Op 31 oktober 2023 waren er 41.576 burgers bij VDAB ingeschreven met woonplaats in Vlaams-Brabant. De werkzoekendengraad, dit is de verhouding van het aantal werkzoekenden zonder werk met woonplaats Vlaams-Brabant ten opzichte van de Vlaams-Brabantse beroepsbevolking, bedroeg 5,4%. Dit is 0,5 ppt hoger dan in oktober 2022 (4,9%).

Lees meer

VDAB vacaturebericht Vlaams-Brabant - september 2023

De voorbije twaalf maanden werden in Vlaams-Brabant 39.659 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 14,5% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Lees meer

Volg ons op Twitter