9 opleidingen gevonden
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als slager in een slagerij van een keten of warenhuis willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Slager distributie iets voor jou. In 12 weken leer je niet alleen heel wat technische vaardigheden aan zoals versnijden, verwerken en verpakken van vlees en slagerijproducten, we geven je ook de technieken mee voor de verkoop en presentatie aan de toonbank. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als slager moet je vroeg beginnen werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- verkoop in de slagerij;
- eenvoudige verwerking van deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees;
- panklaar maken van vers vlees;
- toonbankpresentatie.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 12 weken opleiding
HEVERLEE, GENT, ANDERLECHT
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Als slager-spekslager zorg je ervoor dat gezinnen, restauranthouders en traiteurs in optimale omstandigheden vers vlees en aanverwante producten aangereikt krijgen.
Tijdens deze opleiding komen alle facetten van het beroep aan bod. Zo leer je het uitsnijden, uitbenen
en winkelklaar maken van varken, rund en kalf. Je maakt vleesbereidingen en je leert het versnijden van gevogelte en konijn. Specifieke vleesproducten leer je ook zelf maken, zowel basis als verfijnde producten. Verder bied je je klanten ook warme en koude verkoopsklare gerechten aan.
De cursus basis bedrijfsbeheer brengt je op de hoogte van commerciële, juridische en financiële aspecten van het ondernemerschap. Hierdoor ben je volledig in orde met de vestigingswetgeving als jij je beroep als zelfstandige wilt uitoefenen.
De opleiding combineert theorielessen met werkplekleren onder begeleiding van een mentor in een leerbedrijf. Zo leer je al doende vanuit de praktijk.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als medewerker in een slagerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Medewerker slagerij iets voor jou. In 15 weken leer je de basis om in een slagerij te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als medewerker slagerij moet je vroeg beginnen werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress ¿).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- bereiden van vleesproducten (charcuterie);
- eenvoudige verkoopklare gerechten;
- eenvoudige verwerking van deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees;
- panklaar maken van vers vlees;
- toonbankpresentatie.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring..
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 10 weken opleiding.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als vleesbewerker willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Vleesbewerker¿ iets voor jou. In 14 weken leer je de basis om in een vleesverwerkend bedrijf te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als vleesbewerker moet je `s nachts, in het weekend werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress ¿).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees uitbenen, ontvetten en bijsnijden;
- ontvangstcontrole en voorraadbeheer;
- portioneren van vlees.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 14 weken opleiding.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wil jij in een slagerij aan de slag? Dan is deze snelopleiding Assistent slager een prima keuze en is werk verzekerd.
Je volgt 12 weken dagonderwijs waardoor je snel de kneepjes van het vak leert en tevens het certificaat van Slager distributie behaalt. Deze opleiding start op 15 september 2025.
Je volgt les op campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen en je gaat werkplekleren in een slagerij of supermarkt in jouw buurt.
Je kan deze opleiding tevens volgen in samenspraak met je werkgever. Je kan dan het werkplekleren bij hem doen. Neem hiervoor contact op met CVO Vitant zodat we jou en je werkgever advies op maat kunnen geven.
Werkzoekenden kunnen de opleiding gratis volgen via de VDAB. Contacteer hiervoor: nele.muylaert@vdab.be.
Programma:
Tijdens de opleiding leer je vlees versnijden en verwerken tot producten zoals chipolatas, filets, gehakt en gourmetschotels. Daarnaast geven we je de technieken mee voor de verkoop en presentatie aan de toonbank. Je oefent dit in onze eigen slagerijwinkel van campus PIVA en je gaat werkplekleren bij een slagerij.
Kom naar één van onze infosessie op 26/08, 14u infosessie op campus PIVA
Opgelet: het aantal deelnemers voor deze opleiding is beperkt. Je schrijft je dus best snel in.
Meer informatie op onze website: www.cvovitant.be slagerij Assistent slager
Ontdek al onze slagerijopleidingen: https://www.cvovitant.be/landingspagina-slagerij.html
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wie het eindcertificaat Slager-spekslager zo snel mogelijk wil behalen in avondschool kan bij CVO Vitant een tweejarig traject volgen. Je volgt dan in een sneltraject de 12 modules die nodig zijn om dit eindcertificaat te behalen.
Meer informatie op onze website: www.cvovitant.be slagerij sneltraject tweejarig
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Je leert het vlees van wild, gevogelte, konijn en exotische vleessoorten aankopen, beoordelen, versnijden en verwerken tot vleesproducten of bereide gerechten klaar voor verkoop. Met dit certificaat op zak mag je jezelf poelier noemen. In combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming kan je hiermee je diploma secundair onderwijs behalen.
Voor
Werkgever, Werkzoekende
Organisator: CVO HIK
Ben je nieuwsgierig naar de weg die vlees aflegt aflegt tot afgewerkt product? Ga zelf aan de slag en krijg de slagerstechnieken onder de knie.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Tijdens de opleiding leer je van grote deelstukken kleinere, verkoopklare stukken door het vlees te versnijden en te portioneren. Het eindproduct is nog steeds vers vlees dat kan bereid worden in (groot-)keukens, restaurants of door de mensen thuis.
De opleiding Vleesbewerker bestaat uit drie modules:
Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden
Portioneren van vlees
Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij