5 opleidingen gevonden
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: Encora - Centrum voor Volwassenenonderwijs
Een webontwikkelaar maakt en onderhoudt gebruiksvriendelijke en interactieve websites, webshops en apps. In onze opleiding tot Webontwikkelaar besteden we niet enkel aandacht aan het technische aspect maar komt ook de grafische kant voldoende aan bod. Je wordt een krak in webdevelopment.
In de opleiding Webontwikkelaar leer je
- websites bouwen in HTML5 en CSS3
- scripts schrijven met JavaScript en PHP
- de basis van database-design met SQL
- websites aantrekkelijk en levendig te maken met bewegende onderdelen
- Je kan deze opleiding volgen in contactonderwijs of helemaal op je eigen tempo en waar je wil via onze E-school.
Organisator: CVO De Verdieping
Als webontwikkelaar bouw en onderhoud je gebruiksvriendelijke en interactieve websites, webshops en online applicaties. In deze brede opleiding leer je basisvaardigheden en -technieken voor webdevelopment en zet je jouw eerste stappen in zowel front-end als back-end development. Je leert ontwikkelen in WordPress, een content management systeem (CMS), en besteedt daarbij bijzondere aandacht voor een vlotte online ervaring voor de bezoekers van je site of app. Onder begeleiding van onze vakexperts ga je zelfstandig aan de slag binnen echte projecten.
Na deze oriënterende opleiding heb je de nodige basiskennis om je verder te specialiseren met losse modules of in een intensief traject zoals Full-stack Webdeveloper.
Je volgt deze opleiding kort en intensief, of net gespreid volgens jouw leerbehoeften en -mogelijkheden. In combinatie met algemene vorming is deze opleiding ook een sneltraject richting je diploma secundair onderwijs.
Heb je een vraag of wil je graag starten? Mail dan naar trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be.
Voor
Werknemer, Werkgever, Werkzoekende
Organisator: Syntra West
Een full-stack developer is een allround web-ontwikkelaar die zowel de back-end als de front-end kant kan programmeren. Hij/zij heeft expertise in alle lagen van de ontwikkeling van een website.
Front-End Development
'Front-end' verwijst naar wat je op de website in de browser ziet (en wordt vaak 'client-side' genoemd). Dit betekent dat front-end ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor alles wat je ziet als je op internet aan het navigeren bent.
Vaardigheden die je zal aanleren: HTML5, CSS3, JavaScript, Vue.js framework, Responsive Web Design (Bootstrap-framework), UI (gebruikersinterface), package manager (npm node.js).
Het Front-end gedeelte loopt vanaf september t.e.m. december.
Back-End Development
Terwijl de voorkant alles is waar de gebruiker rechtstreeks mee communiceert, verwijst 'Back-End' naar de code van de applicatie die op de server staat (en wordt vaak 'server-side' genoemd).
De achterkant van een website bestaat uit een server, een applicatie en een database.
Vaardigheden die je zal aanleren: Databases, SQL, PHP (objectgeorienteerd), MVC framework (Laravel) & Security.
Het Back-end gedeelte loopt vanaf januari t.e.m. juni.
Ondernemersskills
Bovendien bieden we ook ondernemersskills aan die je helpen bij het versterken van jouw competenties. We houden rekening met je individuele noden en behoeften, en bieden de nodige instrumenten aan om te starten als zelfstandige.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: GO! CVO VOLT
Stap in de wereld van Webontwikkeling en ontdek jouw persoonlijke pad! Kies tussen 100% online lessen, klassikaal onderwijs op locatie, of een combinatie van beide.
Het flexibele karakter van de opleiding webdeveloper stelt je in staat om een traject op maat samen te stellen dat aansluit bij jouw behoeften. Kies zelf welke module(s) je wilt volgen: één specifieke module, een combinatie van meerdere modules, of de volledige opleiding.
Het succesvol afronden van één module resulteert in een deelcertificaat. Als je alle modules van de opleiding afrondt, ontvang je het opleidingscertificaat "webontwikkelaar". Deze opleiding biedt ook de mogelijkheid om, in combinatie met een Aanvullende Algemene Vorming (AAV)-traject, het diploma secundair onderwijs (TKO) te behalen.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: GO! CVO VOLT
https://www.cvovolt.be/cursus-opleiding/ict
Client-side scripting, wat is dat?
Om een website te bouwen, maak je gebruik van scripttalen.
Clientside-scripting is de verzamelnaam van alle talen die de browser van een websitebezoeker dit is de client leest en toepast.
Over welke talen gaat het?
Je gebruikt Javascript vooral om een webpagina interactief te maken. Zodra de browser de webpagina ingeladen heeft, gebruik je Javascript om HTML en CSS te manipuleren.
Dit is vooral erg handig als je webpagina interactief wil maken en je bijvoorbeeld animaties of berekeningen in je website wil verwerken.
De mogelijkheden van Javascript zijn eindeloos. Het is vandaag dan ook één van de meest populaire webtalen in het werkveld.
Met basisnoties van deze taal op zak gaan er heel wat deuren voor je open. Niet alleen kan je vlot doorstromen naar een vervolgopleiding, je kan ook zonder problemen aan de slag als webontwikkelaar.
HTML komt aan bod in de module websiteproductie 1
Deze taal wordt gebruikt om content (teksten, linken, afbeeldingen, videofragmenten,
) aan een webpagina toe te voegen.
CSS komt aan bod in de module websiteproductie 1
Deze taal wordt gebruikt om de websitecontent, die via HTML aan de website werd toegevoegd, op te maken (kleur, grootte, positie, uitlijning,
).
Kennis van HTML en CSS is aangeraden indien je de module Clientside-scriping wenst te volgen.
Welke talen worden hiervoor gebruikt?
In de module client-side scripting focus je je vooral op de webtaal Javascript (ES6).